ΠΟΓΕΔΥ: Για την συγκέντρωση στο γενικό λογιστήριο
ΠΟΓΕΔΥ: Για την συγκέντρωση στο γενικό λογιστήριο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ) και οι συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Δασολόγων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ) των Δασοπόνων (Ε.Ε.Δ.Δ.Υ) και των Δασοφυλάκων (Π.Ο.Δ.Δ.Υ) χαιρετίζουν τη συμμετοχή των μελών τους στη σημερινή Στάση Εργασίας και καταγγέλλουν  την Κυβέρνηση ως υπεύθυνή για την αναίτια επίθεση των δυνάμενων καταστολής με χημικά και κροτίδες κρότου –λάμψης κατά των εργαζομένων που δήλωναν την αντίθεσή τους στις προθέσεις της να περικόψει το επίδομα  επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από τους δασικούς υπαλλήλους.

 

Η μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων 16 ομοσπονδιών, που έγινε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι το πρώτο βήμα στην κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση των επιδομάτων που συνδέονται με τη φύση της εργασίας που προσφέρουν.

 

Η επίθεση που εκδηλώθηκε τόσο στην έναρξη της συγκέντρωσης, όσο και κατά τη διάρκεια που η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ανέβαινε στο γραφείο τουκ. Σκυλακάκη, ανάγκασε τους εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ να καταγγείλουν τη στάση της Κυβέρνησης και να αποχωρήσουν από τη συνάντηση.

 

Οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι, εκπρόσωποι όλων των Ομοσπονδιών, που τους αφορά η χορήγηση του επιδόματος, ομόθυμα εξέφρασαν τη βούλησή τους για την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής και ζήτησαν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων.

 

Διεκδικούμε:

  1. Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα,
  2. Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες,
  3. Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι),
  4. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις