ΕΕ: Ενημέρωση Μπαγινέτα για την αξιολόγηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ 2023-2027
ΕΕ: Ενημέρωση Μπαγινέτα για την αξιολόγηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ 2023-2027

Με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας (DG AGRI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Wolfgang Burtscher και στελέχη της αρμόδιας Γεωγραφικής Μονάδας για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Ελλάδας, συναντήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2022 ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Μπαγινέτας, στο πλαίσιο επαφών που είχε στις Βρυξέλλες με αφορμή το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας & Αλιείας.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και στελεχών της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας και της Διαχειριστικής Αρχής του ΥπΑΑΤ, συζητήθηκαν οι εξελίξεις ως προς την πορεία αξιολόγησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027 και επισημάνθηκαν τα βασικά ορόσημα της διαδικασίας έγκρισής του.

Επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση να γίνει μια εποικοδομητική διαβούλευση στη βάση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης του Σχεδίου που θα αποσταλούν στη Χώρα μας περί τα τέλη Μαρτίου, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη της από κοινού διαμόρφωσης των όρων και κατευθύνσεων που θα περιλαμβάνει, ώστε αφενός να υπηρετεί τους στόχους της νέας ΚΑΠ και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και αφετέρου να απαντά στις προκλήσεις, στα προβλήματα και στις ανάγκες της Ελληνικής Γεωργίας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις