Καλή η επιχειρηματικότητα, άμα μειώνει την ανεργία

 

 

ΠΑΤΡΑ. Σειρά συναντήσεων με στόχο την ανάπτυξη της υγιούς  επιχειρηματικότητας και τη μείωση της ανεργίας, είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο     αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, με εκπροσώπους εταιριών κι επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.

Αρχικά υπήρξε συνάντηση με το Διευθυντή Εργοστασίου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Βασίλη Γεωργόπουλο και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι που μπορούν να συμβάλλουν στην επιπλέον εξαγωγική δραστηριότητα κι ενίσχυση της απασχόλησης προσωπικού, ενώ από πλευρά της εταιρίας αναφέρθηκε ως πλεονέκτημα τόσο για την ίδια, όσο και για ολόκληρη την περιοχή, η ολοκλήρωση του φράγματος του Πείρου – Παραπείρου, καθώς και του νέου τμήματος του εμπορικού λιμανιού της Πάτρας.

Εκφράστηκε η ικανοποίηση ως προς την έναρξη των εξετάσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αδειοδότηση τεχνικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, με την οποία παρέχεται το δικαίωμα σε φυσικά πρόσωπα ν’ ασκούν συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας να γίνει το εργοστάσιο της Αχαΐας, το κεντρικό εργοστάσιο βιομηχανίας , το οποίο μαζί με την αύξηση της παραγωγής και τις συνοδευτικές δραστηριότητες που θα αναπτύξει, θα δώσει και νέες εργασίας, σε μια εποχή που η περιοχή μας μαστίζεται από την ανεργία.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της καινοτόμας και πρωτοποριακής Βιομηχανίας Παραγωγής Φαρμακευτικών Ουσιών C.B.L ., καθηγητή Κλεομένη Μπάρλο και τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Καγκάδη, όπου συζητήθηκε το θέμα των κινήτρων των εξαγωγών και η άρση των αντικινήτρων που υπάρχουν, ιδίως όσον αφορά στις μικροεξαγωγές σε ανταγωνιστικές αγορές Ελβετία, ΗΠΑ κ.λ.π.

Τέθηκε το θέμα επιστροφής του Φ.Π.Α., ενώ υπήρξε σύγκλιση στο αίτημα για πάταξη της χρονοβόρας γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης των εταιριών υψηλής τεχνολογίας.

Παράλληλα, ζητήθηκε να υπάρξει συνέργια μεταξύ εκπαίδευσης, αυτοδιοίκησης και παραγωγικών μονάδων, ώστε να υπάρξει τεχνική εκπαίδευση στελεχών και εργαζομένων, καθώς προς το παρόν καλούνται εκπαιδευτές από το εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, καταγράφτηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα, που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η ικανοποίηση από την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς την Κάτω Αχαΐα, κάτι που θα συμβάλλει στη διευκόλυνση τόσο των πολιτών, όσο κυρίως των εργαζομένων της εταιρίας αυτής αλλά και των υπολοίπων, που δραστηριοποιούνται στην Βιομηχανική, αλλά και το αίτημα για δημιουργία παιδικού σταθμού αλλά και Δημοτικού Σχολείου στην Βιομηχανική περιοχή.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις