Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken σταμάτησε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία
Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken σταμάτησε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία

Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση, την παραγωγή και τη διαφήμιση της μπύρας της στη χώρα αποτελώντας την τελευταία μεγάλη μάρκα που σταμάτησε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία όπως μεταδίδει το BBC.

Θα λάβει επίσης άμεσα μέτρα για να περιορίσει τη χώρα από τις ευρύτερες δραστηριότητες της, ανακοινώνοντας πως η Heineken σχεδιάζει να σταματήσει όλες τις νέες επενδύσεις και εξαγωγές στη Ρωσία τονίζοντας πως «δεν θα δέχεται πλέον κανένα καθαρό οικονομικό όφελος που προέρχεται από τις ρωσικές δραστηριότητές μας». 

Σε δήλωση την Τετάρτη, η Heineken είπε ότι «αξιολογεί στρατηγικές επιλογές για το μέλλον των ρωσικών επιχειρήσεων μας. Βλέπουμε μια σαφή διάκριση μεταξύ των ενεργειών της κυβέρνησης και των εργαζομένων μας στη Ρωσία. Για περισσότερα από 20 χρόνια, οι ντόπιοι υπάλληλοί μας είναι πολύτιμα μέλη της επιχείρησής μας της Heineken. Η υποστήριξη των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους είναι μια ξεκάθαρη αρχή καθώς καθορίζουμε την πορεία προς τα εμπρός».

Η Heineken είπε ότι θα ενισχύσει επίσης την υποστήριξη και τις δωρεές για ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.

πηγη

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις