ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ: Ζητάει συνάντηση με τον κ.  Γεωργαντά
ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ: Ζητάει συνάντηση με τον κ. Γεωργαντά

Επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά με σκοπό να έχουν μια συνάντηση μαζί του.  Ακολουθεί η επιστολή: 

Κύριε Υπουργέ,

συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας, το τελευταίο χρονικό διάστημα η Γεωργική Παραγωγή χτυπήθηκε ισχυρά από 3 μεγάλες  κρίσεις: την Υγειονομική του Covid-19, την Κλιματική Αλλαγή, το Κόστος Παραγωγής.

Ποιο συγκεκριμένα, ο τριπλασιασμός στα τιμολόγια του Αγροτικού Ρεύματος, αλλά και η αύξηση άνω του 50% στο Αγροτικό Πετρέλαιο, ο διπλασιασμός στο κόστος των λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και σπόρων είναι παράμετροι που δεν αφομοιώνονται από την εν γένει οικονομική λειτουργία των Αγροτικών Μονάδων και φυσικά δεν αντισταθμίζονται από την όποια αύξηση των Αγροτικών Προϊόντων η οποία σημειωτέον δεν έχει φτάσει ακόμα στον τελικό καταναλωτή.

Η νέα χρονιά βρίσκει την αγροτική παραγωγή της χώρας σε ένα οριακά δύσκολο κομβικό σημείο. που αν δεν ληφθούν γενναία και δραστικά μέτρα στήριξης για την ομαλή συνέχιση της παραγωγής θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης.

Κύριε Υπουργέ, ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, ώστε να σας καταθέσουμε τα AITHMATA για την ΜΕΙΩΣΗ του Κόστους Παραγωγής που αφορούν το ΜΕΛΛΟΝ του Πρωτογενή Τομέα και θα δώσουν Ανάσα Ζωής στους αγρότες της χώρας.

- Άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα που έχει γονατίσει τους αγρότες και καθιστά απαγορευτική την παραγωγή.

- Αφορολόγητο πετρέλαιο, χωρίς καμία εξαίρεση για όλους τους αγρότες της επικρατείας.

- Πρόβλεψη ειδικής αγροτικής ενίσχυσης για την αγορά σπορικών, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων κι εν γένει για όλα τα αγροεφόδια.
 

- Αναδιοργάνωση του κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α., ο οποίος πλέον κρίνεται αναχρονιστικός μετά την ονομαζόμενη κλιματική αλλαγή και συμμόρφωση του με τα σημερινά δεδομένα.
 

- Να καταργηθούν όλες οι Αντιαγροτικές Διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών κι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον σκοπό ίδρυσης τους, αντίθετες διατάξεις με το σκεπτικό του ιδρυτή του θεσμού, του Ελ. Βενιζέλου ο οποίος προχώρησε στην ίδρυση τους για να πατάξει τους μεσάζοντες υπέρ των καταναλωτών με την ανεμπόδιστη παρουσία των Παραγωγών σ’ αυτές

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις