Ιταλία: Ο υπουργός Γεωργίας ζητά έκτακτες κρατικές βοήθειες στους αγρότες - Να επανακαθοριστεί η ΚΑΠ
Ιταλία: Ο υπουργός Γεωργίας ζητά έκτακτες κρατικές βοήθειες στους αγρότες - Να επανακαθοριστεί η ΚΑΠ

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Στέφανο Πατουανέλι ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να καταστεί δυνατό να δοθούν έκτακτες κρατικές βοήθειες στους αγρότες της χώρας του για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής που οφείλεται και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο, θα αποτελούσε εξαίρεση σε σχέση με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον Πατουανέλι, «επείγει -πάντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο- μια αναλυτική συζήτηση με θέμα τον επανακαθορισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την δυνατότητα δημόσιας στήριξης του συγκεκριμένου τομέα, εξαιτίας και των οικονομικών συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν και να εγκριθούν παράλληλα με εκείνα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, λόγω της αύξησης της τιμής της ενέργειας.

Ο Στέφανο Πατουανέλι αναφέρθηκε με έμφαση στην ανοδική πορεία του κόστους των πρώτων υλών και πρότεινε την αύξηση των αρδεύσιμων εκτάσεων, όπως και την δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και έγκρισης μορατόριουμ σε ό,τι αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων του γεωργικού τομέα προς τις ιταλικές τράπεζες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις