ΓΕΩΤ.Ε.Ε: Τέθηκαν στον Υπουργό τα προβλήματα που είχε η πρόσφατη Προκήρυξη για τα ΚΥΔ του ΟΠΕΚΕΠΕ

 Συνάντηση είχε αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Επιμελητηρίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, μετά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στο Υπουργείο.

Από την πλευρά του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σ. Μάμαλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ε. Σπυρίδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Α. Ρήγας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μ. Γαρδικιώτης, ο Ταμίας κ. Β. Δελησταμάτης και τα μέλη του Δ.Σ. κα Κ. Μιχαλοπούλου και κ. Ρήγας Γιοβαννόπουλος.

Στη συνάντηση από πλευράς του Υπουργείου συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έθεσαν προς συζήτηση και επίλυση σημαντικά γεωτεχνικά ζητήματα που απασχολούν τον γεωτεχνικό κόσμο:

  • Τέθηκαν στον Υπουργό τα προβλήματα που είχε η πρόσφατη Προκήρυξη για τα ΚΥΔ του ΟΠΕΚΕΠΕ και όλοι συμφώνησαν πως κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων υπήρξε μια αποδοτική συνεργασία, καθώς οι προτάσεις και παρεμβάσεις που έγιναν από το Επιμελητήριο βοήθησαν και θα βοηθήσουν περαιτέρω  στην επίλυση πολλών προβλημάτων που προέκυψαν. Από τη μεριά του Υπουργού υπήρξε αποδοχή πλέον των άλλων, της πρότασης του ΓΕΩΤΕΕ για την έναρξη ενός εκτενούς διαλόγου που θα καλύψει όλα τα ζητήματα του ΟΣΔΕ με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών ενόψει της Νέας ΚΑΠ καθώς και της διαφύλαξης της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς. 
  • Όσον αφορά το εξαιρετικά σημαντικό θέμα των Γεωργικών Συμβούλων, που έχει τεθεί επανειλημμένα από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ο Υπουργός ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα πρόκειται να εκδοθεί η σχετική Προκήρυξη και να ξεκινήσει η υλοποίηση του μέτρου.
  • Έγινε ενημέρωση για το Μητρώο Πραγματογνωμόνων και την σπουδαιότητα που έχει για τον γεωτεχνικό κόσμο η θεσμοθέτησή του, με την επισήμανση ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., για επεξεργασία από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, σχετικό Σχέδιο Μητρώου. Επίσης τέθηκαν και τα θέματα των υπολοίπων μητρώων που τηρεί το Υπουργείο και της διασύνδεσης τους με το μητρώο απασχόλησης που τηρεί το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
  • Επιπλέον τέθηκε επιτακτικά και με επιχειρήματα στον κ. Υπουργό, το δίκαιο αίτημα της ένταξης του κτηνιατρικού επαγγέλματος στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και την καταβολή του σχετικού κτηνιατρικού επιδόματος, με τον Υπουργό να ενημερώνει πως το εξετάζει.
  • Συζητήθηκε επίσης το πολύ σημαντικό και εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της αξιολόγησης των νέων σχολών που δημιουργήθηκαν μετά από την συγχώνευση των Πανεπιστημίων και τονίστηκε η αναγκαιότητα που υπάρχει για την αξιολόγηση και πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, ζήτημα για το οποίο ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των διαδικασιών, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του.
  • Τέλος συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές ότι, πολύ σύντομα, θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία επίλυσης των παραπάνω θεμάτων αλλά και η ανάδειξη όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον γεωτεχνικό κόσμο.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις