ΠΟΓΕΔΥ: νομοθέτηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΠΟΓΕΔΥ: νομοθέτηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων

Χτες η ΠΟΓΕΔΥ κλήθηκε και συμμετείχε (δια του προέδρου της Ν. Κακαβά) στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης όπου τοποθετήθηκε για το Σ-Ν του Υπουργείου Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομοθετικό πλαίσιο εκπαίδευσης των σπουδαστών/σπουδαστριών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για την ένταξη στον κλάδο Π.Ε. Επιτελικών Στελεχών, διατάξεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» Εθνική Σύνταξη Ομογενών, και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ο πρόεδρος εξέφρασε τις απόψεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα για τον κλάδο των Κτηνιάτρων Δ.Υ. τοποθετήθηκε για τα άρθρα 7 και 51, για τον κλάδο των Γεωπόνων Δ.Υ. τοποθετήθηκε για το άρθρο 41 και για τον κλάδο των Δασολόγων Δ.Υ. για τα άρθρα 34 έως και 42. Για το άρθρο 80 τοποθετήθηκε το καθ΄ ύλην αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Σωματείο της ΠΟΓΕΔΥ, η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Οι απόψεις της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. έγιναν αποδεκτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και περιμένουμε στην Ολομέλεια να ψηφιστούν οι προτάσεις μας.

            Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 16 Ομοσπονδίες του Δημοσίου Τομέα που εμπλέκονται με τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος μόνο η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. προσήλθε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και εξέφρασε καθαρά την πάγια θέση της ζητώντας την νομοθέτηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων στο παρόν νομοσχέδιο. Για τον σκοπό αυτό κατατέθηκε τροπολογία και σχετικό Υπόμνημα.

Όσο για τα υπόλοιπα άρθρα η ΠΟΓΕΔΥ ζήτησε την απόσυρση των άρθρων 4, 5 και 7 και την άμεση ολοκλήρωση της κάθετης οργάνωσης των Δασικών Υπηρεσιών μέχρι 31-3-2022 και όσον αφορά το άρθρο 41 ζήτησε να υπαχθούν οι 13 Διευθύνσεις των Δ.Α.Υ.στο Υπ.Α.Α.Τ ως ανεξάρτητες Διευθύνσεις στην Γενική Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις