Η Ισπανία θα αγοράσει ζωοτροφές, καλαμπόκι από την Αργεντινή
Η Ισπανία θα αγοράσει ζωοτροφές, καλαμπόκι από την Αργεντινή

Καθώς οι μεγάλοι εισαγωγείς σιτηρών στην Ευρώπη και την Αφρική προσπαθούν να καλύψουν τα κενά στην αλυσίδα εφοδιασμού που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ισπανία ανακοίνωσε στις 14 Μαρτίου ότι θα εγκρίνει έκτακτες αγορές καλαμποκιού από την Αργεντινή για ζωοτροφές, ανέφερε το Reuters.

Η Ισπανία, ένας σημαντικός αγοραστής καλαμποκιού ζωοτροφών από την Ουκρανία, πίεζε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παραιτηθεί από τους ελέγχους εισαγωγών καθώς άλλα έθνη που βασίζονται στην Ουκρανία άρχισαν να αγοράζουν καλαμπόκι από άλλες αγορές. Η Αργεντινή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας καλαμποκιού στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 11 Μαρτίου, η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξουσιοδότησε τα κράτη μέλη να άρουν ορισμένους τεχνικούς περιορισμούς που σχετίζονται με το υφιστάμενο μέγιστο όριο υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων για τις ζωοτροφές με «πλήρη εγγύηση και ασφάλεια του εμπορίου γεωργικών προϊόντων διατροφής», δήλωσε ο Luis Planas, υπουργός Γεωργίας. της Ισπανίας.

«Στις 14 Μαρτίου θα συναντηθούμε με τον τομέα των εισαγωγών και ελπίζουμε τις επόμενες ώρες να εκδώσουμε ένα ψήφισμα που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε αυτό το τεχνικό εμπόδιο», είπε.

Ο Planas πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για να επιτραπούν επίσης οι εισαγωγές καλαμποκιού για ζωοτροφές από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις