Συνάντηση Eργασίας στα θέματα της χωροταξίας

 

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, στις 13 Δεκεμβριου 2013, πραγματοποιήθηκε   στο Γαλλικο Ινστιτουτο Αθηνων, η 95η Συνάντηση Eργασίας στα θέματα της χωροταξίας των υψηλόβαθμων αντιπροσώπων των 47 Υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CHF - CEMAT).
 
Την κήρυξη των εργασιών έκανε με γραπτό μήνυμά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, που εκφωνηθηκε από τον Πρόεδρο στη CEMAT, καθηγητή Ηλία Μπεριάτο, με έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλει το ΥΠΕΚΑ για τη βελτίωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και της ποιότητας ζωής στο πλαίσιο των αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνιστούν θεμελιώδεις αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στο μήνυμά του πρότεινε επίσης τη στενότερη συνεργασία των Κρατών Μελών για την επίτευξη των στόχων αυτών αλλά και την ενίσχυση της εδαφικής συνοχής. Η βαρύτητα της συνάντησης έγκειται στο γεγονός ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει και τους διεθνείς οργανισμούς, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ελλάδα στηρίζει και προωθεί τη συνέχεια της χωροταξικής και εδαφικής πολιτικής ως προαπαιτούμενο παράγοντα στην πορεία εξόδου από την οικονομική ύφεση.
 
Στη συνάντηση αυτή το ΥΠΕΚΑ εκπροσωπήθηκε επισης από την Ευφροσύνη Κολέτσα, ως συντονίστρια της ομάδας διοργάνωσης της 16η Σύνοδου των Υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEMAT) και απο τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην επιτροπή των υψηλόβαθμων αντιπροσώπων (CHF) του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ανέστη Γουργιώτη.
 
Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι η 16η Σύνοδος των Υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEMAT) με θέμα «Δημοκρατία και χώρος: ο ρόλος της συμμετοχής του κοινού στο βιώσιμο χωρικό σχεδιασμό της ευρωπαϊκής ηπείρου» θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο στις 16-18 Ιουνίου 2014.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις