Μητσοτάκης: Τρίμηνο πακέτο μέτρων στήριξης - Παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ
Μητσοτάκης: Τρίμηνο πακέτο μέτρων στήριξης - Παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ

Τρίμηνο πρόγραμμα "σημαντικών πρόσθετων ενισχύσεων" για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες ανακοίνωσε χθες, μέσα από το μήνυμά του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σήμερα το πρωί θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων.

"Πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη. Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι ρυθμίσεις, όπως ανέφερε, αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας:

- Την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

- Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα.

- Την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος.

- Τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

"Συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και, βέβαια, όλα αυτά πλαισιώνονται από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. Γιατί οι μισθοί στη χώρα μας είναι, δυστυχώς, ακόμα χαμηλοί. Και η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα", ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι ρυθμίσεις υπηρετούν δύο αρχές. "Είναι στοχευμένες. Είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική…Είναι μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας", τόνισε, προτάσσοντας, ταυτόχρονα και το μεγάλο ζητούμενο της δημοσιονομικής ισορροπίας. "Δεν πρόκειται, για να φανώ προσωρινά ευχάριστος, να υπονομεύσω την αναπτυξιακή πορεία του Τόπου μας", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα και στην επόμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των "27" στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι η αναταραχή είναι διεθνής για αυτό και η αντιμετώπισή της δε μπορεί, παρά να είναι πρωτίστως, υπόθεση της Ευρωπαϊκής οικογένειας. "Μετά από πρότασή μας, η Κομισιόν επεξεργάζεται παρεμβάσεις στη διαμόρφωση των χονδρικών τιμών φυσικού αερίου…Είναι ώρα η πολιτική να θέσει κανόνες στις αγορές", τόνισε, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού επιχειρούν και πάλι να διακινήσουν εύκολες και απλοϊκές απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα. "Προτείνουν λύσεις ανεφάρμοστες που χαϊδεύουν αυτιά, αλλά δένουν τα μυαλά και τα χέρια…Όπλο μας η γλώσσα της αλήθειας. Ο ρεαλισμός και το αποτέλεσμα", σημείωσε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις