H Bayer ανοίγει κέντρο καινοτομίας υγείας και διατροφής στη Βαρκελώνη
H bayer ανοίγει κέντρο καινοτομίας υγείας και διατροφής στη Βαρκελώνη

Το LifeHub, που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Sant Joan Despí, θα συνεργαστεί με τον ερευνητικό ιστό για να εντοπίσει και να αναπτύξει βιώσιμες προτάσεις στους τομείς των ψηφιακών θεραπειών και του μετασχηματισμού της γεωργίας
Η πολυεθνική Bayer δημιούργησε το LifeHub, ένα κέντρο καινοτομίας για την υγεία και τη διατροφή για να επιταχύνει καινοτόμα έργα που συμβάλλουν στον μετασχηματισμό της υγείας και της γεωργίας, βασικούς τομείς για τη δραστηριότητα της εταιρείας. Το κέντρο που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του Sant Joan Despí, θα έχει 650 τετραγωνικά μέτρα από το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Η ομάδα επαγγελματιών που έχει ανατεθεί σε αυτόν τον τομέα θα εργαστεί σε συντονισμό με το τοπικό οικοσύστημα καινοτομίας και έρευνας για να εντοπίσει και να αναπτύξει βιώσιμες προτάσεις στους τομείς των ψηφιακών θεραπειών και του μετασχηματισμού στη γεωργία. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα, η εταιρεία θα εργαστεί πάνω στο μοντέλο μεσογειακής καλλιέργειας για την ενσωμάτωση πτυχών όπως η ψηφιοποίηση της γεωργίας ή η χρήση βιολογικών, ενόψει ενός μοντέλου βιώσιμης γεωργίας.

Το LifeHub θα καταστήσει δυνατή την εντατικοποίηση αυτής της εργασίας μεταφοράς γνώσης που έχει ήδη πραγματοποιήσει ως συμμετέχων σε διάφορα προγράμματα και πρωτοβουλίες, όπως το Barcelona Health Hub (BHH) ή το πρόγραμμα The Collider της Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). στο οποίο συνοδεύει κάποιες ομάδες στην ανάπτυξη και κυκλοφορία των προϊόντων της. Ομοίως, στον τομέα της γεωργίας, το πρόγραμμα Digital Pest Advisor ξεχωρίζει για την αυτόματη αναγνώριση παρασίτων μέσω καμερών ή το Environmental Impact Reduction για τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών μέσω προγνωστικών μοντέλων.

Συνεργαζόμενος με αυτούς τους φορείς, το LifeHub Barcelona αποτελεί μέρος ενός περιβάλλοντος καινοτομίας που επιτρέπει λύσεις σε θέματα υγείας και διατροφής και που μπορεί να ανταποκριθεί στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η κοινωνία. Ομοίως, από το Sant Joan Despí, οι εργασίες θα ενταθούν με άλλα κέντρα καινοτομίας της Bayer στη μεσογειακή ομάδα, που βρίσκονται στη Σεβίλλη και την Αλμερία.

Ο Bernardo Kanahuati, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer στην Ισπανία και την Πορτογαλία, τονίζει τη δημιουργία του ερευνητικού κέντρου ως περιβάλλοντος συνεργασίας με βασικούς παράγοντες στους τομείς των ψηφιακών θεραπειών και του μετασχηματισμού της γεωργίας, με στόχο να βοηθήσει στον εντοπισμό και την ανάπτυξη βιώσιμων προτάσεων που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Το LifeHub είναι ένας χώρος που βρίσκεται στη Βαρκελώνη, ​​αλλά «εργάζεται σε έργα και περιοχές με δυναμικό τεράστιου παγκόσμιου αντίκτυπου», λένε πηγές της εταιρείας. Υπό αυτή την έννοια, θα εργαστεί σε συντονισμό με τις παγκόσμιες ομάδες κάθε μιας από τις περιοχές εντός του οργανισμού Bayer και στην πρώτη γραμμή οποιασδήποτε πιθανής ανάπτυξης που μπορεί να ενταχθεί σε άλλα παγκόσμια έργα όπως το Leaps by Bayer.

Δεύτερο Κέντρο Αριστείας

Με το νέο LifeHub, η Bayer επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στο Sant Joan Despí, μια έδρα που στεγάζει ήδη ένα Κέντρο Κοινόχρηστων Υπηρεσιών (CSC) για περισσότερα από 15 χρόνια που εκτελεί διοικητικές εργασίες και εργασίες Πληροφορικής για ολόκληρη την πολυεθνική, καλύπτοντας τις ανάγκες από 29 χώρες στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Το CSC έχει σήμερα προσωπικό 600 εργαζομένων, 35 εθνικοτήτων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις