Κάιρο: Οι κρατικές αρχές  προειδοποίησαν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον όσων χρησιμοποιούν το σιτάρι ως ζωοτροφή
Κάιρο: Οι κρατικές αρχές προειδοποίησαν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον όσων χρησιμοποιούν το σιτάρι ως ζωοτροφή

Οι κρατικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησαν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον όσων χρησιμοποιούν το σιτάρι ως ζωοτροφή για βοοειδή, επικαλούμενες παγκόσμιες ελλείψεις σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υδάτων και Γεωργίας δήλωσε  ότι ορισμένα εργοστάσια ζωοτροφών αγοράζουν σιτάρι από ντόπιους καλλιεργητές για να το χρησιμοποιήσουν ως εισροή σε ζωοτροφές.

«Αυτή η πρακτική έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους του υπουργείου για την εξασφάλιση των αναγκών από αυτό το σημαντικό εμπόρευμα και την επιθυμία να επιτευχθεί μέρος της αυτάρκειας», πρόσθεσε το υπουργείο, σύμφωνα με την σαουδαραβική ειδησεογραφική πύλη Sabq.

Το υπουργείο ανέφερε  οι αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές και υπό τον φόβο  μιας επισιτιστικής κρίσης και τις επιπτώσεις στις τιμές των σιτηρών, κυρίως του σιταριού. καθώς η σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας έχει τροφοδοτήσει τους φόβους του κόσμου για σοβαρή έλλειψη σιταριού καθώς και οι δύο χώρες είναι οι κύριοι προμηθευτές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις