«Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές»

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της δράσης 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε  1 άτομο (ποσοστό επιτυχίας 100%). Αντίστοιχα για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε  72 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 93,51%) και ο αριθμός των απορριπτόμενων σε 5 άτομα και για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 4 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 100 %).

Η παρούσα δράση παρέχει τη δυνατότητα σε πρώην καπνοπαραγωγούς που εγκατέλειψαν  την καλλιέργεια του καπνού και στράφηκαν σε αρδευόμενες καλλιέργειες να καλλιεργήσουν ξηρικά σε συγκεκριμένο ποσοστό της επιλέξιμης έκτασης. Στόχος της δράσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση της κατανάλωσης του αρδευτικού νερού, τη μείωση της χρήσης χημικών εισροών και τον περιορισμό της έκλυσης αερίων των θερμοκηπίων.

Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας  θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην  Κεντρική Υπηρεσία  του ΥπΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις