Η πρώτη ελληνική αποστολή ζωοτροφών για Ουκρανούς πρόσφυγες με κατοικίδια
Η πρώτη ελληνική αποστολή ζωοτροφών για Ουκρανούς πρόσφυγες με κατοικίδια

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο πάνω από 11 τόνοι ζωοτροφών και υγειονομικό υλικό συγκεντρώθηκαν στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν με φορτηγό  στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα ώστε να μοιραστούν σε Ουκρανούς πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους έχοντας στην αγκαλιά ζώα συντροφιάς

 

Την πρώτη ελληνική αποστολή με τις ζωοτροφές και το υγειονομικό υλικό θα συνοδεύσει στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, κ. Τραχήλη και ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιώργος Χαρλαμπάκης. Εκεί έχει στηθεί ένα πρόχειρο κτηνιατρικό κέντρο για την υποδοχή των προσφύγων με κατοικίδια.

 

Η Πρόεδρος, κ. Τραχήλη, δήλωσε πως δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο η στάση των Ουκρανών προσφύγων που μαζί με τα παιδιά τους έχουν και τα κατοικίδιά του, ενώ επεσήμανε πως οι αποστολές με ζωοτροφές και φάρμακα θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

 

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία προσπάθησε να βοηθήσει τους ανθρώπους που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς και απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες κτηνιάτρους προκειμένου να περιθάλπουν δωρεάν τα κατοικίδια, τα οποία φέρνουν μαζί τους στη χώρα μας οι Ουκρανοί πρόσφυγες. Έως σήμερα, έχει δημιουργηθεί μια λίστα με περίπου 100 σημεία- κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα- που παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες περίθαλψης ζώων συντροφιάς προερχόμενων από την εμπόλεμη Ουκρανία. Σ' αυτά τα κτηνιατρεία και κλινικές μπορούν να απευθυνθούν οι πρόσφυγες ώστε να εξετάσουν οι γιατροί το κατοικίδιό τους. Ο κατάλογος με τους εθελοντές κτηνιάτρους έχει κοινοποιηθεί στην Πρεσβεία της Ουκρανίας και τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Από την επόμενη εβδομάδα, εθελοντές του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου θα βρεθούν στα σύνορα, στον Προμαχώνα, και σε δομές προκειμένου να περιθάλψουν και να εξετάσουν τα ζώα των Ουκρανών προσφύγων.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις