Παιδής: Εφαλτήριο αναζωογόνησης της υπαίθρου η ένταξη των ατομικών αγροτικών επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο
Παιδής: Εφαλτήριο αναζωογόνησης της υπαίθρου η ένταξη των ατομικών αγροτικών επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος πρόσφατα υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, καθώς πλέον υπάρχει η δυνατότητα ένταξης σε ατομικές αγροτικές επιχειρήσεις με επιχειρηματικό σχέδιο μέχρι 200.000 ευρώ.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δια του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση, επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά συμπεριλαμβάνοντας και τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του Νόμου που μπορεί να αποτελέσει βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ο Θανάσης Παιδής χαιρετίζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ σε δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Μεγάλο βήμα για την ουσιαστική ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας κυρίως της υπαίθρου έγινε με την ένταξη στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο των ατομικών αγροτικών επιχειρήσεων με επιχειρηματικό σχέδιο έως και 200.000 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξασφαλιστούν σημαντικά εργαλεία χρηματοδότησης για έναν νέο, διευρυμένο κύκλο επενδύσεων που θα έχει ως βάση τον πρωτογενή τομέα. Συνάμα δίνονται όλα τα εφόδια για την επέκταση στους χώρους της μεταποίησης και της καινοτομίας. Πλέον είναι δυνατόν να εξελιχθούν μια σειρά από προϊόντα της ελληνικής περιφέρειας λαμβάνοντας σημαντική προστιθέμενη αξία και αποκτώντας την απαραίτητη «ταυτότητα» ώστε να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές.

Με την συγκεκριμένη πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης δίνεται ένα νέο ισχυρό κίνητρο κυρίως σε νέους και πρωτοπόρους ανθρώπους να κάνουν το όραμά τους πράξη, δημιουργώντας κοιτίδες τοπικής ανάπτυξης. Τα οφέλη για την ύπαιθρο τεράστια… Περισσότερες θέσεις εργασίας, μόχλευση κεφαλαίων, άνοδος του εισοδήματος σε περιοχές που έχουν ανάγκη αυτήν την ανάσα ανάπτυξης.

Ο αγροδιατροφικός τομέας της πατρίδας μας έχει ήδη αποδείξει πως μπορεί να αποτελέσει μία από τις αιχμές του δόρατος για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας με ορίζοντα τις επόμενες δεκαετίες.

Εμείς, από την πλευρά μας, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής δίνοντας μάχες στο πλευρό τους ώστε να γίνει πράξη η αναζωογόνηση της υπαίθρου» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις