Ζελένσκι: Τα ρωσικά στρατεύματα στοχεύουν τον αγροτικό τομέα της Ουκρανίας
Ζελένσκι: Τα ρωσικά στρατεύματα στοχεύουν τον αγροτικό τομέα της Ουκρανίας

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν σκόπιμα να πλήξουν τον αγροτικό τομέα της Ουκρανίας, που αποτελεί βασική κύρια πηγή εισοδήματος για τη χώρα, υποστήριξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στους Ολλανδούς βουλευτές. Όπως είπε, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν τοποθετήσει νάρκες σε χωράφια και ο γεωργικός εξοπλισμός έχει καταστραφεί.

Οι Ρώσοι «κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν το γεωργικό μας δυναμικό και να προκαλέσουν επισιτιστική κρίση όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στον κόσμο», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε όπλα, βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας του, καθώς και τον τερματισμό όλων των επιχειρηματικών συναλλαγών με τη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι, ο πρώτος ξένος αρχηγός κράτους που απευθύνεται στην ολομέλεια της 150μελούς ολλανδικής κάτω βουλής των αντιπροσώπων , είπε ότι η Ολλανδία θα πρέπει «να είναι προετοιμασμένη να σταματήσει την προμήθεια ενέργειας από τη Ρωσία, ώστε να μην πληρώνετε δισεκατομμύρια για τον πόλεμο». Σχεδόν το 20% του ολλανδικού φυσικού αερίου προέρχεται από τη Ρωσία, η οποία είχε γίνει ένας όλο και σημαντικότερος εμπορικός εταίρος για την Ολλανδία τα τελευταία χρόνια.

Η Ολλανδία έχει προμηθεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις με στρατιωτικό εξοπλισμό, περιλαμβανομένων αντιαρματικών ρουκετών και αεροπορικών αμυντικών συστημάτων και στηρίζει επίσης την αυξημένη ΝΑΤΟϊκή παρουσία κατά μήκος της ανατολικής πτέρυγας της στρατιωτικής συμμαχίας.

Σε μια αναφορά του στα δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου στην Ολλανδία ο Ζελένσκι ζήτησε δικαιοσύνη.«Εκείνοι που έδωσαν τις εντολές (να βομβαρδιστεί η Ουκρανία) θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Στη Χάγη, την πόλη των δικαστηρίων (για εγκλήματα πολέμου), ο κόσμος το ξέρει αυτό», είπε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις