Σκρέκας: Επιδότηση 600 εκατομμυρίων τον Απρίλιο για το ρεύμα

«Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί τον Απρίλιο ως επιδότηση για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών έναντι των αυξήσεων στο ρεύμα είναι 600 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκρέκας τόνισε πως τα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια κινούνται σε δύο άξονες. «Τα μέτρα απορρόφησης των αυξήσεων, μέσω επιδοτήσεων, και την κατάθεση προτάσεων στην Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί μηχανισμός για να μειωθούν ή να απορροφηθούν οι αυξήσεις», σημείωσε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «στα κοινωνικά τιμολόγια απορροφούμε σχεδόν το σύνολο της επιβάρυνσης» και παραδέχθηκε ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν «δυσβάσταχτο και πριν από την κρίση», τώρα είπε «συνεχίζουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο στήριξης».

Ερωτηθείς για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος εξήγησε πως «υπολογίζει ποια είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος», συμπληρώνοντας ότι, «εμείς θέλαμε να υπάρχει ρήτρα για να καταλαβαίνει ο καταναλωτής ποια είναι η αύξηση».
«Στόχος να μη ξεμείνουμε αν κοπεί το ρωσικό αέριο»

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση που έγινε στο υπουργείο, είπε ότι, στόχος της ήταν «να διασφαλίσουμε με συγκεκριμένα μέτρα ότι δεν θα ξεμείνουμε, αν εφαρμοστεί το χείριστο σενάριο, της διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη».

«Η ομαλότητα του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο» είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ενέργειας, κατέληξε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις