Μικροί «αγρότες και μελισσοκόμοι» στον Δήμο Κηφισιάς
Μικροί «αγρότες και μελισσοκόμοι» στον Δήμο Κηφισιάς

Οι δραστηριότητες των παιδικών σταθμών της πόλης και της προσχολικής αγωγής, εμπλουτίζονται πλέον μ' ένα ενδιαφέρον βιωματικό πρόγραμμα προσομοίωσης αγροτικών εργασιών, κτηνοτροφικών και γεωργικών.

Μέσω αυτού του προγράμματος, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση και με τα ζώα, αντλούν την εμπειρία αυτής της επαφής και παράλληλα ως μικροί «κτηνοτρόφοι και γεωργοί», γνωρίζουν τις αγροτικές εργασίες, μαθαίνουν για τα οικόσιτα ζώα, για τις συνήθειες τους, αλλά έχουν και την ευκαιρία να τα ταΐσουν και να τα φροντίσουν.

Μια δεύτερη δράση έχει να κάνει με την προστασία της μέλισσας, αλλά και την προβολή του ρόλου και της αξίας της στο οικοσύστημα και γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Κηφισιάς με τον Σύλλογο Μελισσοκόμων Αττικής. Στόχος αυτής της δράσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μαθητών.

«Ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια δεν έχει μελίσσια. Η επιβίωση όμως της μέλισσας είναι θέμα υψίστης σημασίας για έναν δήμο που διακρίνεται για τους κήπους, τα λουλούδια και γενικά για τη χλωρίδα του. Αυτό τον σκοπό είχε η συνάντησή μου με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μελισσοκόμων, με τον οποίο εξετάσαμε ποικίλες δράσεις για την προστασία της μέλισσας», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του προγράμματος Σταύρος Ζαπάντης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις