Μπάιντεν: Για 6 μήνες η απελευθέρωση 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως
Μπάιντεν: Για 6 μήνες η απελευθέρωση 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως

Για τους επόμενους έξι μήνες θα βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για αποδέσμευση ενός εκατομμυρίου βαρελιών αργού πετρελαίου ημερησίως από τα Στρατηγικά Αποθέματα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Τζο Μπάιντεν, με στόχο την αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων, που έχει εκτοξευθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ειδικά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Απευθυνόμενος τόσο στους πολίτες των ΗΠΑ αλλά και στους υψηλά ιστάμενους των ενεργειακών κολοσσών της χώρας, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως κατανοεί το δυσβάσταχτο κόστος που καλείται να επωμιστεί η μέση αμερικανική οικογένεια, ενώ κάλεσε τους CEO του ενεργειακού κλάδου να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου.

«Δεν είναι περίοδος να κάθεται κανείς άπραγος επάνω σε κέρδη-ρεκόρ ή να πληρώνει μερίσματα στους επενδυτές, αλλά ώρα για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου», τόνισε ο κ. Μπάιντεν, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για την αύξηση της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ.

Πετρέλαιο: ΟΠΕΚ+ και Μπάιντεν φέρνουν απώλειες 5% για το αργό

Σημειώνεται πως η μέση τιμή βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον στα 4,4 δολάρια ανά γαλόνι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η τιμή της ξεπερνάει ακόμα και τα 6 δολάρια/γαλόνι.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως όσες εταιρείες διαθέτουν άδειες εκμετάλλευσης πετρελαϊκών πεδίων και δεν ενεργούν προς αύξηση της παραγωγής θα πληρώνουν υψηλό χρηματικό τίμημα, μία κίνηση που στοχεύει στην αύξηση της πίεσης προς τις παραπάνω εταιρείες ώστε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα που τους είχε απευθύνει ο ίδιος ώστε να αυξήσουν την πετρελαϊκή παραγωγή.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις