Απεργία 6/4: Ποιοι συμμετέχουν -  Στάση εργασίας 12.00-16.00 στα ΜΜΕ
Απεργία 6/4: Ποιοι συμμετέχουν - Στάση εργασίας 12.00-16.00 στα ΜΜΕ

Απεργία 6 Απριλίου: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Μέσα μεταφοράς

Στο πλαίσιο της απεργίας, δε θα κυκλοφορήσουν καθόλου τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία.

Τα οδικά μέσα, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται περίπου από τις 9:30 έως 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν περίπου στις 20:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης:

  •     Δημόσιο: Οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμους.
  •     Αεροδρόμια: Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στην απεργία θα συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.
  •     Νοσοκομεία: Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

4ωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

«Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου και για τον λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, τα Γραφεία Τύπου και τα Δημόσια ΜΜΕ να μετάσχουν στην 4ωρη στάση εργασίας πού έχουν προκηρύξει οι Ενώσεις για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα. Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας επιτρέπεται η εργασία των συναδέλφων που θα καλύψουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ.

Αναφέρει επίσης:

«ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών, μέσω συλλογικών συμβάσεων. Υπενθυμίζουμε ότι στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης οι τελευταίες συλλογικές συμβάσεις ανατρέχουν στο μακρινό 2008 και οι ατομικές συμβάσεις με μειωμένους μισθούς είναι πλέον ο κανόνας. Πρόκειται για μια απαράδεκτη εξέλιξη η οποία πρέπει άμεσα να αντιστραφεί. Απαιτούμε η εν εξελίξει συλλογική διαπραγμάτευση για τα Δημόσια ΜΜΕ να καταλήξει άμεσα σε συμφωνία και να αρθούν οι μνημονιακοί περιορισμοί όσον αφορά τους μισθολογικούς όρους.

Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε έτοιμοι για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αλλά και οι εργαζόμενοι όλης της χώρας σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε και επηρεάζει τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων, με τελευταίο χτύπημα την πρωτοφανή ακρίβεια να ψαλιδίζει εισοδήματα και επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση διεύρυνση και ενίσχυση των μέτρων στήριξης του έντυπου τύπου εδώ και τώρα και από τους εργοδότες συλλογικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα. Είμαστε και θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση. Απαιτούμε μέτρα από την κυβέρνηση και πράξεις από τους εργοδότες άμεσα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις