Χατζηδάκης: Αύξηση συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2023
Χατζηδάκης: Αύξηση συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2023

Αυξήσεις στις συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου του 2023 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100, 3 για το που θα κυμαίνεται η αύξηση στον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι αναμένει την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων και του ΚΕΠΕ προκείμενου στην συνεχεία να κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Στη Βουλή αναμένεται η τροπολογία για τις «fast track» συντάξεις και τις συντάξεις «εμπιστοσύνης»

Πρόσθεσε ότι σήμερα ή αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία με τις ρυθμίσεις που αφορούν την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων.

Εξήγησε ότι η πρώτη ρύθμιση έχει να κάνει με συντάξεις «fast track» ενώ η δεύτερη, η «σύνταξη εμπιστοσύνης» αφορά στο στοκ των εκκρεμών συντάξεων.

Έκανε γνωστό ότι από τις 130.000 εκκρεμείς συντάξεις, αυτή την στιγμή υπάρχουν 75.000 εκκρεμείς συντάξεις, εκ των οποίων οι 60.000 αφορούν τα έτη 2021 και 2022.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην πρώτη ρύθμιση που έχει να κάνει με συντάξεις «fast track». «Ο ΕΦΚΑ θα είναι υποχρεωμένος να εκδίδει τη σύνταξη σε τρεις μήνες» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι, εάν ο ΕΦΚΑ δεν εκδώσει τη σύνταξη εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, τότε θα βασίζεται στα στοιχεία που διαθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα «ΑΤΛΑΣ» για το ασφαλιστικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου και σε δικαιολογητικά που θα προσκομίζει αμέσως μετά ο ασφαλισμένος και τα οποία θα λαμβάνει ως δεδομένα, προκειμένου να εκδώσει τη σύνταξη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις