ΠΟΓΕΔΥ: Οι αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου
ΠΟΓΕΔΥ: Οι αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου

Συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ στις 13-4-2022 και σε συνέχεια και των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου στις 10-3-2022 αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και επαναφορά του δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού στις εποχές της ακρίβειας, η οποία ήρθε για να μείνει.
  2. Ένταξη των Γεωτεχνικών στις οικονομικές απολαβές του ΠΑΑ του ΕΠΑΛΘ και του Ταμείου Ανάκαμψης διότι αυτοί σχεδιάζουν και εκτελούν τα προγράμματα και δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιλεκτική αποκλειστική καταβολή σε όσους έτυχε να υπηρετούν σε μονάδες των Διαχειριστικών.
  3. Η επαναφορά της νομοθετικής πρόβλεψης για την καταβολή του Γεωτεχνικού Επιδόματος με τις πηγές εσόδων που προέβλεπε ο Νόμος συμπληρώνοντας σε αυτές και το 6 τοις χιλίοις από τα Γεωτεχνικά έργα.
  4. Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος των Κτηνιάτρων όπως αποφάσισε και η αντίστοιχη Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και η συνέχιση καταβολής στους Δασολόγους του επιδόματος Επικινδυνότητας. Επίσης Η αλλαγή του πορίσματος της Επιτροπής για τους Γεωπόνους σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχει προσκομίσει στην Επιτροπή η ΠΕΓΔΥ.
  5. Η αλλαγή του τρόπου απόδοσης στους δικαιούχους ελεγκτές των ανταποδοτικών τελών λόγω των προβλημάτων που έχουν οι Περιφέρειες με την φορολογική και ασφαλιστική τους ενημερότητα με αποτέλεσμα ενώ στέλνονται τα χρήματα από το Υπ.Α.Α.Τ. αυτές να μην μπορούν να τα αποδώσουν στους συναδέλφους μας.
  6. Αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης και των εκτός έδρας αποζημιώσεων στους Γεωτεχνικούς σύμφωνα με το τεκμηριωμένο Υπόμνημα που κατέθεσε το Πρωτοβάθμιο Σωματείο μας ΠΕΓΔΥ και υιοθέτησε πλήρως η Ομοσπονδία.
  7. Να αποσυρθούν από τα ήδη ψηφισθέντα Νομοσχέδια όλα τα άρθρα που καταπατούν τα επαγγελματικά και Θεσμικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών.
  8. Π.Δ. για προσοντολόγιο……Προσαρμογή των προβλέψεων του Σχεδίου Π.Δ. για το προσοντολόγιο λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των παρατηρήσεων που υπέβαλλαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, ειδικά όσον αφορά στην θεσμοθέτηση κλάδου Π.Ε. Τροφίμων αλλά και στην ένταξη γεωτεχνικών ειδικοτήτων στους Π.Ε. Περιβάλλοντος.
  9. Την παρέμβαση στις τρεις Περιφέρειες της Χώρας για τα Οργανογράμματα που πρόκειται να τροποποιήσουν ούτως ώστε να μην καταπατηθούν Θεσμικά και Οικονομικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών που είναι κατοχυρωμένα με Νόμους-Π.Δ.  και Υπουργικές αποφάσεις.
  10. Η εφαρμογή της αξιολόγησης των μέτρων του Π.Α.Α. και του Ταμείου Ανάκαμψης από δημόσιους λειτουργούς Γεωτεχνικούς και όχι από ιδιώτες παρόχους. Οι τοποθετήσεις Συμβούλων-Παρόχων τόσο στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα όσο και στο Ταμείο Ανάκαμψης αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και ζημιογόνες για το Δημόσιο συμφέρον και εξυπηρέτησαν μόνο το βόλεμα εταιρειών ανάλογα με την πολιτική απόχρωση των κάθε φορά κυβερνόντων, διευκολύνοντας έτσι την «ευελιξία» στην αξιολόγηση των φακέλων και στην προσαρμογή των ελεγκτών σε αντιθεσμικές πολιτικές κάθε φορά βουλήσεις. Η συνέχιση αυτής της τακτικής δείχνει ότι κάποιοι δεν διορθώνονται. Η ΠΟΓΕΔΥ τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η πάγια τεκμηριωμένη θέση της για την αξιολόγηση αυτών των προγραμμάτων από τους Συναδέλφους μας Γεωτεχνικούς και μόνο είναι αυτή που έχει δικαιωθεί διότι όλα τα προβλήματα και τα λάθη των Εξωτερικών Συμβούλων στο τέλος καλούνται οι Γεωτεχνικοί να τα επιλύσουν.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Επειδή η κατάσταση θα χειροτερεύει καθημερινά από εδώ και στο εξής, ο μόνος τρόπος για να αντισταθούμε σε αυτήν την ισοπέδωση είναι αυτό που κάνουμε έως σήμερα… δηλαδή, να είμαστε συσπειρωμένοι γύρω από τα  Α΄ θμια Σωματεία μας και την Ομοσπονδία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτές, με προσπάθεια και αγώνες, χωρίς να περιμένουμε την στήριξη κανενός.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις