ΑΤΑΚ: Παραμένει υποχρεωτικό, ακολουθούν διασταυρώσεις με Εφορία και νοκ άουτ οι επιδοτήσεις
ΑΤΑΚ: Παραμένει υποχρεωτικό, ακολουθούν διασταυρώσεις με Εφορία και νοκ άουτ οι επιδοτήσεις

Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, τίποτα δεν αλλάζει με το θέμα της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ (αριθμός αγροτεμαχίου, κάτι σαν ταυτότητα δηλαδή) για όλα τα χωράφια της χώρας, είτε αυτά είναι μισθωμένα είτε ιδιόκτητα.

Το πρόβλημα όπως αναφέρει το agrocretanews.gr δεν αφορά τόσο τα βοσκοτόπια οπότε δεν δημιουργεί νέα προβλήματα στην Κρήτη, όπου οι πιο πολλοί παραγωγοί έχουν τακτοποιήσει τα ΑΤΑΚ τους, όμως αναμένεται να φέρει μεγάλες περικοπές σε επιδοτήσεις κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, όπου γίνονται συχνές εναλλαγές στα χωράφια λόγω των προγραμμάτων και παρατηρούνται μεγάλα ιδιοκτησιακά προβλήματα.

Εξ όσων μαθαίνουμε για το θέμα με το ΑΤΑΚ που είχε δεσμευτεί να το αποσύρει ο πρώην ΥΠΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός, και ο σημερινός Υπουργός Γ. Γεωργαντάς δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει αλλαγές και να σώσει τις επιδοτήσεις χιλιάδων παραγωγών…

Εκτός αυτού όμως σύμφωνα με πληροφορίες από τα σεμινάρια που κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε υπεύθυνους ΚΥΔ από όλη την χώρα, θα γίνεται διασταύρωση αυτών που δήλωσε ο παραγωγός στο ΟΣΔΕ με την Εφορία και έτσι θα μπλοκάρονται οι επιδοτήσεις.

Το ζήτημα θα πάρει και πολιτικές διαστάσεις, τινάζοντας στον αέρα την σχέση του κυβερνώντος κόμματος με τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας…

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις