Θεσσαλονίκη:Διήμερο με σπορο-βόμβες από τη "Μαμαγαία"
Θεσσαλονίκη:Διήμερο με σπορο-βόμβες από τη "Μαμαγαία"

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Μαϊου, 18.00-20.30, στο Πάρκο Τσέπης της Ιωάννου Μιχαήλ με Αγαπηνού θα πραγματοποιηθεί το ECOGNIZE project - "Μια συλλογική παρέμβαση για την κλιματική αλλαγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης". Σκοποί του έργου αποτελούν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση νέων (18-30 χρονών) για την κλιματική κρίση, την κλιματική μετανάστευση και την κλιματική δικαιοσύνη.

Την επόμενη μέρα, από τις 10:00 έως τις 16:00, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την ActionAid Hellas στο πλαίσιο της καμπάνιας Climate of Change, διοργανώνεται εργαστήριο κατασκευής σπόρων- βομβών, μπάλες δηλαδή από πηλό και χώμα που περιέχουν σπόρους φυτών και προσφέρουν όφελος στη βιοποικιλότητα. Την ίδια μέρα, στις 10 το πρωί, με σημείο συνάντησης την συμβολή της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής με την οδό Φλώριδας, εθελοντές θα καθαρίσουν την παραλία Πυλαίας με τους "The Cleaningans".

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Μαμαγαία», «μετά από 3 αυτοψίες στην ακτογραμμή απόστασης περίπου 2 χιλιομέτρων, τους τελευταίους 5 μήνες κι έπειτα από την καταγραφή όλων των σημείων που χρειάζονται επέμβαση, έφτασε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε μανίκια, να φορέσουμε γάντια και να δράσουμε όπως εμείς ξέρουμε με σκοπό να δώσουμε πίσω στην παραλία την μορφή που της αξίζει».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις