Γεωργαντάς: Στις 15 Μαΐου ξεκινούν οι πληρωμές των έργων στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD /Leader
Γεωργαντάς: Στις 15 Μαΐου ξεκινούν οι πληρωμές των έργων στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD /Leader

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θα είναι έτοιμο ενώ ταυτόχρονα θα έχει ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε 15 Μαΐου 2022 να έχουν την δυνατότητα οι αναπτυξιακές εταιρείες στη χώρα να αναρτήσουν τα έτοιμα προς πληρωμή έργα. Απώτερο στόχο αποτελεί εντός του τρέχοντος μήνα να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και εκτός από τον υπουργό  στη σύσκεψη συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Επίσης παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Τρικάλων Βασίλειος Γιαγιάκος, Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης και Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, καθώς και μέλη της επιτροπής πρωτογενούς τομέα και αγροτικών θεμάτων της ΚΕΕΕ.

Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν το Ταμείο Ανάκαμψης και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, το νέο Πρόγραμμα ΠΑΑ 2021-2027, τη χρηματοοικονομική στήριξη με χαμηλότοκο δανεισμό των αγροτικών επιχειρήσεων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αφορούν την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από φυσικές καταστροφές, την πρόσκληση για το υπομέτρο 8.1 και 8.2 του ΠΑΑ και άλλα που αφορούν διάφορες καλλιέργειες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε σύνδεση με την εμπορία και μεταποίηση των προϊόντων -ειδικότερα λόγω του κινδύνου από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα Επιμελητήρια, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, δηλώνουν την ικανοποίηση τους για την αμεσότητα και τις ενέργειες  στην επίλυση των ζητημάτων από τον υπουργό καθώς και για την συνδρομή σε αυτό του γενικού γραμματέα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις