«Καμπανάκι» του ΣΕΔΗΚ για την στήριξη του κρητικού ελαιολάδου
«Καμπανάκι» του ΣΕΔΗΚ για την στήριξη του κρητικού ελαιολάδου

Προ των ευθυνών τους έθεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, καταναλωτές και επαγγελματίες -κυρίως στο χώρο της εστίασης- σχετικά με την στήριξη της οποίας θα έπρεπε να τυγχάνει ο «πράσινος χρυσός» του νησιού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και Πρόεδρος ΣΕΔΗΚ Γιώργος Μαρινάκης, η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε και που εκτόξευσε τις τιμές στα σπορέλαια, απέδειξε την συμπεριφορά που επιδεικνύουν καταναλωτές και επαγγελματίες απέναντι στο ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου εξακολουθεί να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων στους ντόπιους παραγωγούς.

Μπορεί να παράγεται σε αφθονία στην γη της Κρήτης, όμως σε περιόδους κρίσης -όπως στην παρούσα- αντί να αυξηθεί η τιμή πώλησης του «πράσινου χρυσού», αυξήθηκε η τιμή των σπορελαίων. Αυτό από μόνο του αποτελεί δείγμα για την συμπεριφορά καταναλωτών και επαγγελματιών εστίασης, τόνισε σε αυστηρό ύφος κατά την γενική συνέλευση του συνδέσμου ελαιοκομικών δήμων Κρήτης, ο πρόεδρος του, Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος προανήγγειλε πρωτοβουλίες για την στήριξη των παραγωγών και την αναβάθμιση της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου.

 «Ανεχόμαστε καρκινογόνες ουσίες στα τηγάνια μας και στο φαγητό μας, και όχι το αγνό και παρθένο ελαιόλαδο που έτσι θα στήριζε και τον πρωτογενή τομέα» δήλωσε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε «ας το απαιτούν οι καταναλωτές, και ας αποφεύγουμε εστιατόρια που δεν μας σέβονται. Είναι καθαρά θέμα σχετικής οικονομίας και αδιαφορίας για την υγεία των πολιτών. Εμείς οι καταναλωτές θα πάρουμε την ευθύνη και θα συνετίζουμε και τους κακούς παραγωγούς».
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή αναφέρθηκε στην συνεργασία με το ΙΤΕ. «Έχουμε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το ΙΤΕ, όπου επιστήμονες μας προτείνουν τρόπους έτσι ώστε να παράγουμε πιο ποιοτικό ελαιόλαδο»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις