Γεωργαντάς: 20 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις σε προανθικό στάδιο
Γεωργαντάς: 20 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις σε προανθικό στάδιο

Τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ, για ζημιές που υπέστησαν δενδρώδεις καλλιέργειες (κερασιές και βυσσινιές) σε προανθικό στάδιο, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, με θέμα «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς της ΠΕ Ροδόπης για τις ζημίες από παγετό και χαλαζοπτώσεις».

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στις επόμενες ημέρες ύστερα από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας, καθώς θα δοθούν ad-hoc, αφού δεν προβλέπονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
   
Αποζημιώσεις σε προανθικό στάδιο, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, δίνονται για πρώτη φορά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες, είπε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις μέσω ΚΟΕ.

Ως θετική εξέλιξη περιέγραψε την απάντηση του κ. Γεωργαντά, ο ερωτών βουλευτής. Όπως είπε ο κ. Αχμέτ, αν υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση προκειμένου και αυτοί οι άνθρωποι να πληρωθούν στα πλαίσια του ΕΛΓΑ, αυτό είναι ευχάριστο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις