Μετωπική Γεωργαντά με αγρότες on air - Κατανόηση αλλά όχι λύσεις
Μετωπική Γεωργαντά με αγρότες στους Αταίριαστους - Κατανόηση αλλά όχι λύσεις

Δύσκολες στιγμές χθες για τον ΥΠΑΑΤ στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» καθώς η εμφάνιση του Γ. Γεωργαντά στο πλατό της εκπομπής, πυροδότησε την οργή των αγροτών που περίμεναν να καταθέσουν τα αίτηματά τους.

Ο ένας μετά τον άλλον, οι αγρότες από την επαρχία που πήραν τον λόγο επιτέθηκαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στην αδράνεια της κυβέρνησης και περιέγραψαν τις δυσμενείς συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Μάταια ο δημοσιογράφος της εκπομπής Χρήστος Κούτρας προσπαθούσε να προστατέψει τον υπουργό και να «ηρεμήσει τα πλήθη», με τους αγρότες από τη Νάξο, τη Βοιωτία και τις Σέρρες να στριμώχνουν άσχημα τον Γ. Γεωργαντά.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ήταν το ξέσπασμα αγανάκτησης του Δημήτρη Καπούνη από τη Νάξο για τις ελλείψεις σε γραβιέρα. « Δεν πρόσεξε η Πολιτεία τον παραγωγό, τον κτηνοτρόφο. Έχουμε κάθε μέρα λιγότερο 7-8 τόνους γάλα την ημέρα καθώς οι παραγωγοί δεν σιτίζουν σωστά τα ζώα. Αντίθετα μεγάλες εταιρείες έρχονται και παίρνουν γάλα και πηγαίνουν στα Τρίκαλα».

Ναι, το κόστος παραγωγής είναι αυξημένο αλλά έχουμε προβλέψει το μεταφορικό ισοδύναμο και την ενίσχυση στις ζωοτροφές είπε ο υπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι πριν 4 χρόνια η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος ήταν 0,75 λεπτά ενώ σήμερα είναι 1,30 στην ηπειρωτική χώρα και λίγο λιγότερο στα νησιά. Μια πολύ καλή τιμή παρά το αυξημένο κόστος παραγωγής. Και για το θέμα της γραβιέρας σας περιμένω στο γραφείο μου να βρούμε λύση τόνισε ο κ. Γεωργαντάς

Δεν μας έχει καλέσει κανείς αντέτεινε ο κτηνοτρόφος για να παρέμβει ο δημοσιογράφος και να πει: Σας καλεί τώρα!.Εχω δει δεκάδες φορείς είπε ο υπουργός, δεν ξέρω αν ζητήσατε να με δείτε είπε ο υπουργός.

Το 55% των αγροτών στήριξε αυτήν την κυβέρνηση και συμπεριφέρονται με αχαριστία όπως οι δεσποτάδες στους πιστούς είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Βάγγος (Βοιωτία). Μόνον τον Απρίλιο μου ήρθε ρεύμα όσο όλο το καλοκαίρι πέρσι, για να ποτίσουμε 20 στρέμματα. Πετρέλαιο και ρεύμα τα βασικά προβλήματα.

Η επιστροφή του ΕΦΚ θα γίνει τον Οκτώβριο γιατί δίνεται με διαφορές ανάλογα με το ποσό και το είδος της καλλιέργειας απάντησε ο υπουργός.

Γίνεται προσπάθεια να πάρουν επιστροφή στο ρεύμα αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα και το έχω ζητήσει.

«Ευχαριστούμε τον υπουργό που καταδέχτηκε να μιλήσει μαζί μας, έχουμε καιρό να τον δούμε», σημείωσε με μεγάλο σαρκασμό ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος των Αγροτοκτηνοτρόφων του νομού Σερρών. Ο Σκρέκας παίζει παιχνιδάκι από τον Οκτώβριο ενώ έπρεπε να έχει υπογραφεί η κατανομή. Ξεκινούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, συμβόλαια δεν κάνει κανείς, πως θα δηλωθούν στον ΟΣΔΕ. Έρχονται οι Βούλγαροι να πάρουν τον ηλιόσπορο μαύρα με 77 λεπτά.

Θα υπογράψει την κατανομή τις επόμενες μέρες ο κ. Σκρέκας απάντησε ο πρωθυπουργός.

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις