Συμμετοχή της ΠΟΓΕΔΥ στο  Επιστημονικό Συνέδριο για Αιρετούς, Τεχνοκράτες & Στελέχη Οικονομικής Διοίκησης ΟΤΑ
Συμμετοχή της ΠΟΓΕΔΥ στο Επιστημονικό Συνέδριο για Αιρετούς, Τεχνοκράτες & Στελέχη Οικονομικής Διοίκησης ΟΤΑ

Η Ομοσπονδία μας, ήταν ο μοναδικός Συνδικαλιστικός Φορέας που συμμετείχε στο Επιστημονικό Συνέδριο για Αιρετούς, Τεχνοκράτες & Στελέχη Διοίκησης ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στις 13 – 15 Μάιου.

Στα πλαίσια του  5ου Ειδικού Θεματικού Εργαστήριου με θέμα: Η Οικονομική Αξία της Αγροτικής Γης στους ΟΤΑ. Αξιοποίηση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων & Μισθώσεις Αγροτικής Γης, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. Γιώργος Τσιτλαΐδης, ανέπτυξε για ακόμα μια φορά τις θέσεις μας για την προστασία της Γεωργικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας και των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Παρουσιάσαμε σε  ένα υψηλού επιπέδου και εξειδικευμένο ακροατήριο τις συγκεκριμένες προτάσεις έτσι ώστε να μην καταστραφεί η  Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας από αλόγιστες επεμβάσεις και αλλαγές χρήσης, όπως είναι η ανεξέλεκτη εγκατάσταση Α.Π.Ε (π.χ. φ/β και ανεμογεννήτριες) και να αξιοποιηθούν παράλληλα όλα τα εργαλεία προκειμένου να αποκτήσει και η χώρα μας συγκροτημένους ενιαίους εδαφολογικούς χάρτες.

Η Ομοσπονδία μας δεν είναι εναντίον  της τεχνολογικής εξέλιξης και της ανάπτυξης  των Α.Π.Ε., αλλά όλα αυτά απαιτούν την θεσμοθέτηση ενός εθνικού χωροταξικού σχεδίου, κάτι που όπως αναλυτικά έχουμε γράψει με τις παρεμβάσεις μας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις