«Γνωριμία με τη Βραχυκερατική Φυλή»
«Γνωριμία με τη Βραχυκερατική Φυλή»

Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών (ΕΕΕΒΦΒ) πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Γνωριμία με τη Βραχυκερατική Φυλή», σε συνεργασία με το δίκτυο «Αμάλθεια».

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Α. Τσίγκα, ενεργό μέλος της ΕΕΕΒΦΒ, και χαιρετισμούς απεύθυναν δια ζώσης ο π. Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ι. Τσιρώνης και ο τ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανός μέσω της εκπροσώπου του κας Δ. Κεχαγιά. Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ κα Χ. Καλογήρου εκπροσωπήθηκε από την συνεργάτιδά της, κτηνίατρο, κα Α. Χαραλαμποπούλου.

Ακολούθησαν τρεις ομιλίες (α) του προέδρου της Ένωσης κ. Α. Τσαπραΐλη με θέμα τις σημαντικότερες δράσεις (2016-2022) και τους στόχους της ΕΕΕΒΦΒ, (β) της κτηνίατρου κας Π. Βράντζα με θέμα «Εκτατική εκτροφή Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών: η συνταγή για προϊόντα ανώτερης ποιότητας», και (γ) του γεν. γραμματέα της Ένωσης Δρ Ι. Καζόγλου με θέμα τον οικολογικό ρόλο της εκτακτικής κτηνοτροφίας με έμφαση στην Βραχυκερατική φυλή.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 80 περίπου συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και φίλοι της «Αμάλθειας». Ακολούθησε ελαφρύ δείπνο με προϊόντα από Αυτόχθονες Ελληνικές Φυλές, με κύριο συστατικό το Κρέας της Βραχυκερατικής Φυλής.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο μιας μοναδικής έκθεσης που διοργάνωσε η «Αμάλθεια» με τίτλο «Ελληνικές Φυλές Ζώων - ένας κρυμμένος θησαυρός», στην οποία παρουσιάζονται οι Ελληνικές Αυτόχθονες Φυλές αγροτικών ζώων μέσα από ακουαρέλες και σκίτσα του διάσημου Αυστραλού ζωγράφου Jason Roberts. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 24 Μαΐου και σε αυτήν ο επισκέπτης μπορεί επίσης να δει και να προμηθευτεί το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από την «Αμάλθεια» με τον ίδιο τίτλο.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις