Λιζ Τρας: Ο Πούτιν κρατάει όμηρο τον κόσμο μέσω των τροφίμων - Η απάντηση του Κρεμλίνου
Λιζ Τρας: Ο Πούτιν κρατάει όμηρο τον κόσμο μέσω των τροφίμων - Η απάντηση του Κρεμλίνου

Η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας κατηγόρησε χθες τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι κρατάει όμηρο την διεθνή κοινότητα μέσω των τροφίμων, απαντώντας σε ερώτημα για το αν υποστηρίζει την άρση των κυρώσεων με αντάλλαγμα τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

«Είναι απολύτως απαράδεκτο ότι ο Πούτιν προσπαθεί να κρατήσει όμηρο τον κόσμο και ότι ουσιαστικά εργαλειοποιεί την πείνα και την έλλειψη τροφίμων μεταξύ των φτωχότερων ανθρώπων αυτού του κόσμου», είπε η Τρας στη διάρκεια σημερινής επίσκεψής της στη Βοσνία.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτό να συμβαίνει. Ο Πούτιν πρέπει να άρει τον αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών για την εξαγωγή σιτηρών από τη χώρα», τόνισε.

Από την πλευρά του σήμερα  ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες των ΗΠΑ και της ΕΕ ότι η Ρωσία εμποδίζει την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία και κατηγόρησε τη Δύση ότι προκάλεσε την κατάσταση αυτή επιβάλλοντας κυρώσεις στη Μόσχα.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές. Αντιθέτως, κατηγορούμε τις δυτικές χώρες για τις ενέργειές τους που οδήγησε σε αυτό», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η Ρωσία έχει ζητήσει από τη Δύση την άρση των κυρώσεων που, όπως καταγγέλλει, εμποδίζουν τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις