Καμία αύξηση στην τιμή του εμφιαλωμένου νερού λόγω τέλους ανακύκλωσης
Καμία αύξηση στην τιμή του εμφιαλωμένου νερού λόγω τέλους ανακύκλωσης

Σε απάντηση παραπλανητικών δημοσιευμάτων για αύξηση στην τιμή του εμφιαλωμένου νερού λόγω θέσπισης του τέλους ανακύκλωσης, ξεκαθαρίζεται ότι αυτό δεν αφορά το Φυσικό-Μεταλλικό Νερό ZARO’S και συνολικά τον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 80 του Νόμου 4819/2021 θεσπίζεται, από την 1η Ιουνίου 2022, η επιβολή τέλους ανακύκλωσης, οκτώ (8) λεπτών ανά τεμάχιο προϊόντος, για τα προϊόντα που η συσκευασία τους περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), ενώ η καταβολή του τέλους επιβαρύνει στους καταναλωτές.

Σε συνέχεια της νέας Νομοθετικής διάταξης, ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι κανένα προϊόν του κλάδου του εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα και ειδικότερα των Εταιριών Μελών του ΣΕΦΥΜΕΝ, στις οποία είναι μέλος και το Φυσικό-Μεταλλικό Νερό ZARO’S, δεν περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), σε κανένα υλικό συσκευασίας, φιάλη, ετικέτα, πώμα. Συνεπώς, δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανακύκλωσης.

Επίσης, ο ZARO’S επισημαίνει ότι το σύνολο των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιεί στο εμφιαλωμένο νερό, είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις