Ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών
Ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Σκοπός της σύνταξης του νέου Κανονισμού Λειτουργίας είναι μεταξύ άλλων η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των αγορών και η προστασία του καταναλωτικού κοινού.

Υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Σκοπός της σύνταξης του νέου Κανονισμού Λειτουργίας είναι αφενός η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των αγορών και αφετέρου τόσο η προστασία του καταναλωτικού κοινού όσο και η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την δραστηριοποίηση όλων των πωλητών, επαγγελματιών και παραγωγών, συμβάλλοντας έτσι από κοινού στη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος όλων.

Με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπεριφερειάρχης Λαϊκών Αγορών Σταύρος Μελάς, επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο Κανονισμό, προσαρμοσμένο στη νομιμότητα που επιβάλλει ο Νόμος 4849/20121 αλλά και με πολλά κεφάλαια που γράφτηκαν από την διεύθυνση Λαϊκών Αγορών σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες όλων των πωλητών.

Επίσης ο κ. Μελάς υπογραμμίζει ότι το τελικό κείμενο ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία των αγορών, τις υποχρεώσεις, τα δικαιώματα των πωλητών αλλά και τις σχέσεις τους με τους καταναλωτές και πως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για το αποτέλεσμα διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Λαϊκών Αγορών αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του:

«Έχουμε νέο Κανονισμό λειτουργίας Λαϊκών Αγορών.

Υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας. Όπως είπα στην εισήγηση μου, είναι ένας σύγχρονος Κανονισμός, προσαρμοσμένος στη νομιμότητα που επιβάλλει ο Νόμος 4849/20121 αλλά και με πολλά κεφάλαια που γράφτηκαν από την Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των πωλητών.

Ο Κανονισμός ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία των αγορών, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των πωλητών, τις σχέσεις τους με τους καταναλωτές.

Και όμως, αυτόν τον κανονισμό, που γράφτηκε με δημοκρατική διαβούλευση και συναίνεση των πωλητών, η αντιπολίτευση των παρατάξεων της κ. Δούρου, του κ. Σγουρού και του ΚΚΕ τον καταψήφισαν. Χωρίς μάλιστα να κάνουν ούτε μία εποικοδομητική πρόταση, την οποία ως εισηγητής ήμουν έτοιμος να αποδεχτώ. Ήταν τόσο εμφανής η μικροκομματική τακτική τους που δεν ψήφισαν, ούτε καν την καθιέρωση της Ημέρας των Λαϊκών Αγορών, που θα δίνει την δυνατότητα στην Περιφέρεια να διοργανώνει εκδηλώσεις προβολής και διαφήμισης των λαϊκών αγορών. Μόνο κριτική, άρνηση και κομματική μικροψυχία επέδειξαν. Τους αφήνουμε στον στείρο δογματισμό τους, στην εμπαθή αντιπολίτευση τους και προχωράμε μπροστά για την οργάνωση και την λειτουργία καλύτερων αγορών και για τους πωλητές και για τους καταναλωτές.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη μας Γιώργο Πατούλη για την αμέριστη στήριξη του και την αγάπη του για τις λαϊκές αγορές, όπως επίσης και όλες και όλους τους συναδέλφους μου περιφερειακούς συμβούλους που ενέκριναν τον Κανονισμό, αψηφώντας την κινδυνολογία και την καταστροφολογία, στην οποία συστηματικά επιδίδεται η αντιπολίτευση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις