Εξάμηνη παράταση ανανέωσης των αδειών ζητούν οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών
Εξάμηνη παράταση ανανέωσης των αδειών ζητούν οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών

Την άμεση έκδοση εγκυκλίου προς όλους τους φορείς ανανέωσης των παραγωγικών αδειών, και παράταση 6 μηνών από την ημερομηνία λήξης της εκάστοτε άδειας, ώστε να άρουν όλα τα προβλήματα της αρχής της εφαρμογής του Νόμου 4849/21, ζητά η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας – Θράκης.

Όπως επισημαίνει, με επιστολή της προς τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου, μετά την τροπολογία του Ν.4933/22 στις 20 Μαΐου 2022 (που με παρέμβαση της εν λόγω Ομοσπονδίας ξεκαθαρίστηκαν οι αρμοδιότητες αυτών) για ανανεώσεις που αφορούν παραγωγούς εκτός Θεσσαλονίκης και Αττικής αρμόδια αρχή ορίζεται η Διεύθυνση Εμπορίου της εκάστοτε Αντιπεριφέρειας, όπου ακόμα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν μιας που είναι υποστελεχομένες και χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα να συγχρονιστούν. Κατόπιν των παραπάνω τονίζεται η επιτακτικότατα της ανάγκης παράτασης ανανέωσης

των παραγωγικών αδειών για να μην αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα οι παραγωγοί.

Αναλυτικά, το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ 2

Θεσσαλονίκη 30/5/2022

Αρ.πρωτ.3841

Προς Γεν. γραμματέα Εμπορίου

κ. Αναγνωστοπουλο Σωτήρη

ΘΕΜΑ: Προβλήματα που έχουν προκύψει από την καθυστέρηση της ανανέωσης των παραγωγικών αδειών.

Μετά την ψήφιση του Ν.4849/21 όπου δεν ήταν ξεκάθαρο ποιός είχε την αρμοδιότητα της ανανέωσης των παραγωγικών αδειών δηλαδή Δήμοι ή Περιφέρεια, δεν ανανέωναν τις άδειες με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες υφιστάμενες άδειες που έχουν λήξει εδώ και ένα 6μηνο. Κινδυνεύουν να χάσουν οι παραγωγοί τις θέσεις δραστηριοποίησης τους λόγω του ότι στον Ν.4849/21 άρθρο 17 παρ 1α αναφέρει "Υποβάλλει στην αρμόδια αρχή αίτημά για την ανανέωση της άδειας δραστηριοποίησης του εντός προθεσμίας 30 ημερών από την λήξη της ισχύος της υφιστάμενης ".

Ζητούμε άμεσα λοιπόν με έκδοση εγκυκλίου προς όλους τους φορείς ανανέωσης των παραγωγικών αδειών και παράταση 6 μηνών από την ημερομηνία λήξης της εκάστοτε άδειας ώστε να άρουν όλα τα προβλήματα της αρχής της εφαρμογής του Νόμου. Επισημάνουμε δε μετά την τροπολογία του Ν.4933/22 στις 20 Μαΐου 2022 (που με παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας ξεκαθαρίστηκαν οι αρμοδιότητες αυτών) οι ανανεώσεις που αφορούν παραγωγούς ΕΚΤΟΣ Θεσσαλονίκης και Αττικής αρμόδια αρχή ορίζεται η Διεύθυνση Εμπορίου της εκάστοτε Αντιπεριφέρειας , όπου ακόμα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν μιας που είναι υποστελεχομένες και χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα να συγχρονιστούν. Επιτακτική ανάγκη λοιπόν είναι η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΝΈΩΣΗΣ των παραγωγικών αδειών για να μην αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα οι παραγωγοί.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Για το Δ. Σ

Ο Πρόεδρος

Μακριδης Βασίλειος

Ο Γεν.γραμματέας

Καρυπιδης Ανέστης»

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις