Γιάννης Οικονόμου: Ναι, ο Μητσοτάκης πήρε επιδότηση 8.500 ευρώ ως αγρότης - Δεν μπορούσε να τα αρνηθεί
Γιάννης Οικονόμου: Ναι, ο Μητσοτάκης πήρε επιδότηση 8.500 ευρώ ως αγρότης - Δεν μπορούσε να τα αρνηθεί

Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την αποκάλυψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδοτήθηκε με 8.500 ευρώ ως αγρότης. Ο Γιάννης Οικονόμου δέχθηκε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών οπότε και δεν μπορούσε να μην απαντήσει. Η απίστευτη δικαιολογία που πρόβαλε είναι ότι κανένας δικαιούχος δεν μπορεί ζητήσει την εξαίρεσή του από την επιδότηση.

«Όσοι ασχολούνται το  γνωρίζουν το κατανοούν αυτό» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μη αναγνωρίζοντας ότι είναι θέμα ηθικής τάξης και όχι νομιμότητας.  Ακολουθεί η απομαγνητοφωνημένη ερώτηση και απάντηση:
-Ερώτηση: «Αποκαλύφθηκαν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιτήθηκε αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 8.500 ευρώ για το 2020-2021, από τα ευρωπαϊκά ταμεία ποια η λογική μίας τέτοιας απόφασης και τι απαντάται στις επικρίσεις πολίτων που τη θεωρούν μία κίνηση που στερείτε ηθικής από εν ενεργεία πρωθυπουργό»

-Γ.Οικονόμου: «Είναι η λογική της κοινής αγροτικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός ενεργοποιεί για πολλά χρόνια τα τελευταία δέκα χρόνια ιστορικά δικαιώματα (είναι όρος αυτός της κοινής αγροτικής πολιτικής) προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του. Δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα. Κάθε χρόνο καταθέτεις στο ΟΣΔΕ αυτή τη δήλωση, βάσης αυτής ενεργοποιείς τα δικαιώματα και παίρνεις τις αγροτικές ενισχύσεις. Δεν υπάρχει τρόπους κάποιος να πει, τις διακόπτω για ένα χρονικό διάστημα και να επανέλθει αργότερα. Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί η κοινή αγροτική πολιτική στη χώρα μας το κατανοούν πλήρως αυτό».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις