Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει τη γαστρονομία και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022
Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει τη γαστρονομία και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στήριξε για 2η φορά έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της γαστρονομίας, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022, τα οποία διοργανώθηκαν από το Αθηνόραμα, την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

 

Το θέμα της φετινής τελετής απονομής των βραβείων ήταν «Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα» και στόχο είχε να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της υπεραλίευσης, καθώς ήδη το 33% των ψαριών παγκοσμίως υπεραλιεύεται και ένα επιπλέον 58% βρίσκεται στα πρόθυρα της υπεραλίευσης. Η ΕΛΟΠΥ, που έχει σαν κύριο μέλημα την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας μέσω της βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καταξιωμένων chefs που θέλουν πάντα να επιλέγουν τις καλύτερες πρώτες ύλες.

 

Το μενού, το οποίο επιμελήθηκε ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, με την συμβολή του executive chef του ξενοδοχείου Makedonia Palace, Σωτήρη Ευαγγέλου, περιλάμβανε και δύο πιάτα με λαβράκι και κρανιό από τις εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ. Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν στην τελετή απονομής ο Πρόεδρος του ΔΣ, Απόστολος Τουραλιάς, και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Ισμήνη Μπογδάνου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις