«Άλμα» 33% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Απρίλιο
«Άλμα» 33% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Απρίλιο

Αύξηση 33,3% παρουσίασε o τζίρος στη εγχώρια βιομηχανία τον περασμένο Απρίλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2021,  έναντι αύξησης 53,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2022 ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Απριλίου 2022,εμφανίζεται μειωμένος κατά 2,6%.

Σε επίπεδο δωδεκαμήνου, ο μέσος Γενικός Δείκτης της περιόδου Μαΐου 2021 – Απριλίου 2022, παρουσίασε αύξηση 33,3%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2020 – Απριλίου 2021, έναντι μείωσης 5,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ετήσια άνοδος κατά 33,3% τον περασμένο Απρίλιο προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

• Αύξηση κατά 34,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, βιομηχανίας τροφίμων.

• Μείωση κατά 24,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Αύξηση κατά 33,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

• Αύξηση κατά 33,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις