Ενισχυμένο το νέο Fuel Pass: Στα 80 ευρώ η επιδότηση στη βενζίνη - Επισπεύδεται η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο

Στα 80 ευρώ για την ηπειρωτική Ελλάδα και 100 ευρώ για τα νησιά αυξάνεται το νέο ενισχυμένο Fuel Pass για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη. Η νέα παρέμβαση απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς.

Παράλληλα συνεχίζεται η οριζόντια επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης (diesel) αλλά με το ίδιο ποσό, ενώ επισπεύδεται για τον Αύγουστο η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο που αγοράστηκε το πρώτο 6μηνο του 2022.  

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το περίγραμμα των μέτρων που θα εξειδικευτούν σήμερα το μεσημέρι  στις 15:00 από τους συναρμόδιους υπουργούς και αφορούν στο τρίμηνο Ιούλιο - Σεπτέμβριος. Ειδικότερα:

  •     Για την ηπειρωτική Ελλάδα η επιδότηση αυξάνεται στα 80 ευρώ από 45 ευρώ που ήταν για το τρίμηνο Απρίλιος - Ιούνιος
  •     Για την νησιωτική Ελλάδη η επιδότηση του power pass τοποθετείται στα 100 ευρώ από 55 ευρώ που ήταν για το τρίμηνο Απρίλιος - Ιούνιος
  •     Για τις μοτοσικλέτες η τρίμηνη επιδότηση θα φτάνει στα 60 ευρώ από 35 ευρώ.  
  •     Η οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου κίνησης (diesel) παραμένει ως έχει για το επόμενο τρίμηνο (χωρίς αύξηση του ποσού) σδτα 0,12 ευρώ το λίτρο που φτάνει στα 0,15 ευρώ το λίτρο με το ΦΠΑ. Στόχος είναι να αποκλιμακωθούν οι τιμές και στην εφοδιαστική αλυσίδα καθώς το ακριβό πετρέλαιο κίνησης παρασύρει το σύνολο της οικονομίας σε ένα σπιράλ ανατιμήσεων.
  •     Επισπεύδεται η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο. Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα γίνει αρχές Αυγούστου.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 44 λεπτών το λίτρο για τα πρώτα 180 λίτρα καυσίμου. Η επιδότηση άλλωστε καλύπτει 60 λίτρα καυσίμου το μήνα, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις