Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση νέων αγροτών στη Νάξο
Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση νέων αγροτών στη Νάξο

Με τη συμμετοχή πλήθους ενδιαφερομένων διοργανώθηκε από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εκδήλωση στη Νάξο με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των καταρτίσεων των Νέων Αγροτών. Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ και καταρτίστηκαν πανελλαδικά 14.570 ωφελούμενοι.

Την εκδήλωση που έγινε στη Χώρα της Νάξου τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμας (ΝΔ) και Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), ο έπαρχος Νάξου κ. Ι. Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Νάξου Δ. Λιανός, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου κ. Δ. Καπούνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Χατζηανδρέου και Δ. Μανιός.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ καθ. Σ. Χαρουτουνιάν αναφέρθηκε στη σημασία των καταρτίσεων για τον πρωτογενή τομέα και τις ενέργειες και δράσεις που αναλαμβάνει ο Οργανισμός προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και εμπλουτισμού τους με σύγχρονα αντικείμενα και καινοτομίες.

Ομιλητές ήταν ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Θ. Βασιλόπουλος για την ανάγκη οργάνωσης των παραγωγών στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του πρωτογενή τομέα, ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού κ. Γ. Κονδύλης που αναφέρθηκε στις προοπτικές και τα προβλήματα της μελισσοκομίας στο νησί, ο Δ. Ρουκάς  στην ανάπτυξη της οικοτεχνίας και ο Γ. Κωνσταντόπουλος στις εμπειρίες του ως εκπαιδευτής στα προγράμματα αυτά.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για θέματα του πρωτογενή τομέα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης στους δικαιούχους του προγράμματος κατάρτισης στη μελισσοκομία που υλοποιήθηκε στη Νάξο.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις