Αθ. Μαλλιαράς : «Οι διαδικασίες να γίνουν τάχιστα και να αποζημιωθούν οι αγρότες»

Την άμεση στήριξη των αγροτών που είδαν τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται από την πρόσφατη θεομηνία σε περιοχές του Νομού Σερρών , ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς. Με επιστολή του προς τον ΕΛΓΑ επισημαίνει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι αγρότες και ζητά επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να γίνει τάχιστα η καταγραφή των ζημιών και πολύ σύντομα να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Συγκεκριμένα , η επιστολή έχει ως εξής :

 

 

 

ΠΡΟΣ: ΕΛ.Γ.Α.

- Κεντρική Διοίκηση

- Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης

 

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

 

Αξιότιμες/οι, 

Ο Νομός Σερρών ήρθε δυστυχώς για ακόμη μία φορά αντιμέτωπος με τη μανία της φύσης. Οι αγρότες των Δήμων Νέας Ζίχνης Αμφίπολης και Βισαλτίας είδαν τις περιούσιες τους να καταστρέφονται σε λίγα λεπτά και τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να εκμηδενίζονται. 

Η κατάσταση, όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμασι και κατόπιν επαφών με αγρότες- μέλη μας είναι πραγματικά απελπιστική. Σε μια ευνοϊκή χρονιά για τους καλλιεργητές με τις παραγωγές να είναι ιδιαίτερα αποδοτικές , ήλπιζαν πως θα καταφέρουν να καλύψουν το υψηλό κόστος παραγωγής και να έχουν και ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ανάλογο των μόχθων τους.

Δυστυχώς όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα σαρωτικό καιρικό φαινόμενο που κατέστρεψε τις καλλιέργειές τους και τους οδηγεί στην απελπισία για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να επισπεύσετε όσον το δυνατόν τις διαδικασίες ελέγχου και να ενισχυθούν τα κλιμάκια με περισσότερους γεωπόνους, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών και να δοθούν το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς μας. 

Η στήριξη των αγροτών είναι επιτακτική και είμαστε σίγουροι πως ως Οργανισμός θα ανταποκριθείτε ταχύτατα. 

 

                                                                                 Με εκτίμηση,

                                                                      Αθανάσιος Μαλλιαράς

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις