Στην Αίγυπτο ψάχνουν για σιτάρι
Στην Αίγυπτο ψάχνουν για σιτάρι

 Ο κρατικός αγοραστής σιτηρών της Αιγύπτου, η Γενική Αρχή Προμήθειας Εμπορευμάτων (GASC), βρίσκεται σε ιδιωτικές διαπραγματεύσεις με εμπορικούς οίκους για την αγορά σιταριού χωρίς διεθνή διαγωνισμό, δήλωσαν έμποροι τη Δευτέρα.

Προσφορές για άγνωστο όγκο σιταριού θα γίνονται δεκτές από τις 4 Ιουλίου. Οι προσφορές τιμών πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για 24 ώρες, ανέφεραν οι έμποροι.

Η αποστολή αναζητείται σε τέσσερις περιόδους: 1-15 Σεπτεμβρίου, 16-30 Σεπτεμβρίου, 1-15 Οκτωβρίου και 16-31 Οκτωβρίου, ανέφεραν οι έμποροι.

Ζητούνται προσφορές για ρουμανικό, βουλγαρικό, ρωσικό και γαλλικό σιτάρι.

Η GASC συνήθως αγοράζει σιτάρι μέσω διεθνών διαγωνισμών, αλλά ο υπουργός ανεφοδιασμού της Αιγύπτου δήλωσε τον Μάιο ότι το υπουργικό συμβούλιο είχε εγκρίνει άμεσες αγορές από χώρες ή εταιρείες.

Στην τελευταία της αγορά σιταριού σε διεθνή διαγωνισμό στις 29 Ιουνίου, η GASC αγόρασε 815.000 τόνους κυρίως γαλλικού σίτου για αποστολή τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Οι έμποροι δήλωσαν ότι οι τιμές του σιταριού μειώθηκαν απότομα τις τελευταίες ημέρες, δημιουργώντας μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την Παρασκευή σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τον Φεβρουάριο, καθώς πιέζονταν από το σταθερότερο δολάριο ΗΠΑ και την αυξανόμενη προσφορά από τη συγκομιδή του βόρειου ημισφαιρίου. GRA/

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις