Συνάντηση Γεωργαντά με αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων
Συνάντηση Γεωργαντά με αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7.7.2022 συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων κου Γεωργαντά με αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων, του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας-ΣΕΚ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων- ΠΕΚ, του Συντονιστικού  Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής  Μακεδονίας Θράκης και του  Α.Κ.Σ. Κρέατος Ελευθέρας Βοσκής.

Τα Ζητήματα που τέθηκαν ήταν:

 

1) Νέα ενίσχυση κτηνοτρόφων (αιγοπροβατοτρόφων, αγελαδοτρόφων, βοοτρόφων, χοιροτρόφων), σύμφωνα με την πρόταση των πιο πάνω φορέων.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση του ΣΕΚ,  να δοθεί η όποια νέα ενίσχυση ανά κεφαλή παραγωγικού ζώου (αιγοπρόβατα, βοοειδή χοιρομητέρες). Επίσης τέθηκαν και τα κριτήρια για τα παραγωγικά ζώα, διαφορετικά  στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα μικρά νησιά.

 

2) Συζητήθηκαν ακόμη η συνδεδεμένη ενίσχυση των βοοειδών για την ΚΑΠ 2023-2027, όπου ο Υπουργός δεσμεύτηκε να γίνει και νέα συνάντηση πριν τελικά καταλήξει.  Η αντιπροσωπεία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.

 

Τέθηκαν στον Υπουργό τα ζητήματα της απόδοσης στους αιγοπροβατοτρόφους των 4 € ανά ζώο που δεν δόθηκαν το 2020 με ευθύνη του Υπουργείου, όπως και η απόδοση του κορονοεπίδοματος σε χοιροτρόφους (30-35 χοιροτρόφοι ) που άδικα εξαιρέθηκαν.

 

Επίσης τέθηκε και το ζήτημα των νέων κτηνοτρόφων που είχαν ενταχθεί το 2014-2016 και δεν μπόρεσαν να βγάλουν άδειες λειτουργίας  των στάβλων τους όχι με δική τους ευθύνη.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις