Λιανός: Περισσότερα από 15 εκ ευρώ πρόστιμα επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2021
Λιανός: Περισσότερα από 15 εκ ευρώ πρόστιμα επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2021

Περισσότερα από 15 εκ. ευρώ πρόστιμα επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2021 και αυτό σε διάφορες σύγχρονες υποθέσεις - και όχι κυρίως μία όπως γινόταν στο παρελθόν - και 75% περισσότερες αποφάσεις το 2021 από το μέσο όρο της περιόδου 2015-2019.

Αυτά υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός σχολιάζοντας δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Λιανός: «Διάβασα σήμερα σε εφημερίδα ότι διαμαρτύρονται ορισμένοι επιχειρηματίες ότι εξαντλείται η Επ.Αντ. σε "απανωτούς" ελέγχους και αυτές είναι "κινήσεις εντυπωσιασμού". Δεν είναι ξεκάθαρο από το άρθρο εάν αυτοί οι επιχειρηματίες που διαμαρτύρονται είναι και αυτοί που ελέγχονται... Το εάν είναι "κινήσεις εντυπωσιασμού" θα πρότεινα να περιμένουμε να δούμε πρώτα τα αποτελέσματά τους. Αυτά συνήθως παίρνουν χρόνο λόγω των βαριών διαδικασιών της Επ.Αντ. όπως και όλων των Αρχών Ανταγωνισμού στην Ευρ. Ένωση. Πάντως, οι αριθμοί είναι αυτοί: πλέον των 15 εκ ευρώ προστίμων το 2021 (και αυτό σε διάφορες σύγχρονες υποθέσεις και όχι κυρίως μία όπως γινόταν στο παρελθόν) και 75% περισσότερες αποφάσεις (περίπου 40) το 2021 από το μέσο όρο της περιόδου 2015-2019».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις