ΓΣΕΒΕΕ: Τα προϊόντα πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής μπορούν να ενισχύσουν τις τοπικές οικονομίες
ΓΣΕΒΕΕ: Τα προϊόντα πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής μπορούν να ενισχύσουν τις τοπικές οικονομίες

Στη σημασία ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, στην προβολή των ελληνικών προϊόντων της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής και στον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, «ειδικά σε μια περίοδο όπως η σημερινή που κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται σε ένα ασφυκτικό οικονομικό κλοιό, εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους, αλλά και των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία, αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στο Lesvos Food Fest.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2022, υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Επίσης, συνεργάστηκαν, για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης, τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου, ο Μορφωτικό -Πολιτιστικό – Αθλητικός Σύλλογο Προοδευτική Σκάλας Καλλονής, το βιβλιοπωλείο ‘’book & art” και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

Ημερίδα στην Αρχαία Κόρινθο για τα κορινθιακά προϊόντα

Στο μεταξύ ο κ. Καββαθάς συμμετείχε και σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου στις 15 Ιουλίου 2022 από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου “Τριήρης” υπό την αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Πελοποννήσου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η γνωριμία του κοινού με τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς, προκειμένου το ελαιόλαδο, το κρασί, η κορινθιακή σταφίδα, το μέλι, να εισέλθουν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στις παγκόσμιες αγορές, καθιστώντας την παραγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων ως έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής μεταποίησης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε τη σημασία του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής στην τοπική οικονομία αλλά και τη σημαντική συμβολή των προϊόντων της Κορινθιακής γης στις ελληνικές εξαγωγές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις