Καρδίτσα: «Διψούν» οι καλλιέργειες στο Ερμήτσι - Κινητοποίηση αγροτών σήμερα με τρακτέρ
Καρδίτσα: «Διψούν» οι καλλιέργειες στο Ερμήτσι - Κινητοποίηση αγροτών σήμερα με τρακτέρ


Σε αγροτική κινητοποίηση προχωρούν σήμερα Τετάρτη στις 11 το πρωί αρδευτές από τη περιοχή του Ερμητσίου και τμήματος του Παλαμά για το γεγονός πως εδώ και δύο εβδομάδες δεν φτάνει στη περιοχή αρδευτικό νερό μέσω του δικτύου.

Η κινητοποίηση θα γίνει στο δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας, στη διασταύρωση του Ερμητσίου. Προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αρδευτών, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Όπως τονίστηκε από τους αρδευτές, περισσότερα από 5.000 στρέμματα παραμένουν απότιστα εδώ και δύο εβδομάδες, επειδή δε φτάνει το νερό της άρδευσης στη περιοχή (καταληκτικό σημείο του αρδευτικού δικτύου), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και μηδικής.

Στις τάξεις των αρδευτών επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς βλέπουν ότι απειλούνται να καταστραφούν οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς.

Κάνουν λόγο για ένα διαχρονικό πρόβλημα και ζητούν από τη Περιφέρεια και τους Δήμους Σοφάδων και Παλαμά να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προχωρώντας άμεσα στη λύση του προβλήματος και στην οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Μιλώντας στη Θεσσαλία τηλεόραση ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας ανέφερε πως τελικά οι αγρότες κινητοποιούνται και το καλοκαίρι, όταν κινδυνεύει η σοδειά τους για αυτό το λόγο αύριο θα παρατάξουν τα τράκτερ στη διασταύρωση Ερμητσίου Παλαμά, όπου έχουν καλέσει τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και τους δημάρχους Σοφάδων και Παλαμά για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς έχουν κάνει όλα τα έξοδα και αγωνιούν για την τύχη των καλλιεργειών τους γιατί η πολιτεία δεν μερίμνησε για την απρόσκοπτη άρδευση τους

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις