Γεωργαντάς: Στις συνδεδεμένες ενισχύσεις το μαλακό σιτάρι - Εξετάζεται επιπλέον ενίσχυση στους κτηνοτρόφους με ευρωπαϊκή βούλα
Γεωργαντάς: Στις συνδεδεμένες ενισχύσεις το μαλακό σιτάρι - Στα σκαριά επιπλέον ενίσχυση στους κτηνοτρόφους

Μιλώντας στην ΕΡΤ  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στο μαλακό σιτάρι στο οποίο η χώρα μας είναι ελλειμματική (εισάγουμε το 85%) αποκαλύπτοντας ότι θα ενταχθεί στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, δίνοντας μία επιπλέον βοήθεια στους αγρότες: «Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους αγρότες για να καλλιεργήσουν μαλακό σιτάρι και να μειωθεί η εξάρτηση».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργαντάς, στην ίδια κατεύθυνση κινείται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και για τον αραβόσιτο.

Επιπλέον ενίσχυση στους κτηνοτρόφους

Αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι ο υπουργός είπε: «Κάναμε μια μεγάλη παρέμβαση 50 εκατ. ευρώ που δόθηκε απευθείας στους κτηνοτρόφους για αγορά ζωοτροφών. Προγραμματίζουμε να ενισχύσουμε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

Λέγοντας ότι «μας ενδιαφέρει η κτηνοτροφία μας» ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι θα γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις γιατί γνωρίζει ότι «το ζωικό κεφάλαιο που χάνεται, δύσκολα μπορεί να ανακτηθεί και το επόμενο διάστημα θα δείτε τις προσπάθειες στήριξης που θα γίνουν».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις