Τρεις ερωτήσεις Κεγκέρογλου για την αμπελοκαλλιέργεια
Τρεις ερωτήσεις Κεγκέρογλου για την αμπελοκαλλιέργεια

Με τρείς ερωτήσεις προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου θέτει τα πρόβλημα της αμπελοκαλλιέργειας στην Κρήτη που οδηγούν, όπως αναφέρει, σε αδιέξοδο λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας και του αποκλεισμού της Κρήτης από προγράμματα και αποζημιώσεις. 

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά:

1ον. Την ένταξη της σουλτανίνας στις συνδεδεμένες ενισχύσεις της νέας ΚΑΠ στις οποίες το Υπουργείο εντάσσει μόνο την κορινθιακή.  

2ον. Την ένταξη των αμπελοκαλλιεργητών της Κρήτης στο πρόγραμμα που ετοιμάζει το υπουργείο για ενίσχυση/αποζημίωση των σταφυλιών με 60 Ευρώ ανά σρέμμα λόγω των επιπτώσεων του πολέμου και

3ον. Το άνοιγμα της διαδικασίας δήλωσης ζημιών που προκλήθηκαν από ισχυρούς ανέμους και υποβάθμισαν την ποιότητα κλείνοντας τις αγορές του εξωτερικού για τα επιτραπέζια της Κρήτης καθώς και την προώθηση διαδικασιών αποζημίωσης τους.

Ταυτόχρονα ο Βουλευτής επικοινώνησε με την Αντιπεριφερειάρχη κα Χουδετσανάκη και ζήτησε την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης με την συμμετοχή υπηρεσιών, επιστημονικών φορέων, παραγωγών και βουλευτών προκειμένου να ενταθεί η πίεση προς την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να αλλάξει πολιτική το αρμόδιο υπουργείο. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις