Η συρρίκνωση του κοπαδιού βοοειδών στις ΗΠΑ εκτοξεύει τιμές του βοείου κρέατος
Η συρρίκνωση του κοπαδιού βοοειδών στις ΗΠΑ εκτοξεύει τιμές του βοείου κρέατος

Οι Αμερικανοί αγοραστές που παλεύουν με τον πληθωρισμό έρχονται αντιμέτωποι με υψηλότερες τιμές βοείου κρέατος καθώς λόγω των υψηλών τιμών των ζωοτροφών και της έντονης ξηρασίας, οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να μειώσουν τα κοπάδια βοοειδών τους.

Οι τιμές των σιτηρών έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, αλλά το Reuters λέει ότι αυτό μπορεί να μην φέρνει χαμηλότερες τιμές στα τρόφιμα αμέσως στο παντοπωλείο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού μειώθηκαν κατά 26% από τότε που έφτασαν σε υψηλό 10ετίας τον Απρίλιο, αφού η σύγκρουση στην Ουκρανία πυροδότησε ανησυχίες για την προσφορά. Ωστόσο, αυτές οι τιμές καλαμποκιού εξακολουθούν να είναι εννέα τοις εκατό υψηλότερες από πέρυσι.

Ενώ οι χαμηλότερες τιμές ωφελούν τους παραγωγούς ζώων, τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ έδειξαν την 1η Ιουλίου 2022, ότι οι παραγωγοί είχαν ήδη μειώσει το κοπάδι βοοειδών της χώρας κατά περίπου δύο τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι τιμές του κιμά είναι ήδη 10% υψηλότερες από πέρυσι. Λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας στη χώρα με τα βοοειδή, οι παραγωγοί πιθανότατα θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εκκαθαρίζουν ακόμη περισσότερα βοοειδή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις