Ινδία: Η κυβέρνηση αρνείται ότι θα εισάγει σιτάρι
Ινδία: Η κυβέρνηση αρνείται ότι θα εισάγει σιτάρι

Οι χαμηλότερες προμήθειες σιταριού της κυβέρνησης και οι αυξανόμενες τοπικές τιμές υποδεικνύουν απότομη πτώση της παραγωγής, είπαν παρατηρητές της βιομηχανίας.
Η Ινδία έχει αρκετό σιτάρι για να ταΐσει τον λαό της, δήλωσε η κυβέρνηση την Κυριακή, διαψεύδοντας δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι οι περικοπές παραγωγής και οι αυξανόμενες τιμές που επιδεινώθηκαν από τον καύσωνα μπορεί να την αναγκάσουν να εξετάσει τις εισαγωγές σιτηρών.

"Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο εισαγωγής σιταριού στην Ινδία. Η χώρα έχει επαρκή αποθέματα για να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες μας και η @FCI_India (Food Corporation of India) έχει αρκετό απόθεμα για δημόσια διανομή", δημοσίευσε το Τμήμα Τροφίμων και Δημόσιας Διανομής στο Twitter ως απάντηση. στην έκθεση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg είχε μεταδώσει την είδηση ​​λέγοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε σε email που ζητούσε σχόλιο και ένας εκπρόσωπος των υπουργείων τροφίμων και εμπορίου αρνήθηκε να απαντήσει.

Η Ινδία αύξησε την εκτίμηση της παραγωγής σιταριού την Τετάρτη, παρόλο που άλλοι μετεωρολόγοι και έμποροι μείωσαν τον αριθμό της παραγωγής λόγω του καύσωνα.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιτηρών στον κόσμο συγκέντρωσε 106,84 εκατομμύρια τόνους σιταριού το 2022, ελαφρώς υψηλότερο από την προηγούμενη εκτίμηση των 106,41 εκατομμυρίων τόνων, ανέφερε η κυβέρνηση στην τελευταία της εκτίμηση που δημοσίευσε το υπουργείο Γεωργίας.


Η Υπηρεσία Εξωτερικών Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ έχει δεσμεύσει την παραγωγή της Ινδίας σε 99 εκατομμύρια τόνους, ενώ οι έμποροι εκτιμούν ότι η παραγωγή έπεσε έως και 95 εκατομμύρια τόνους λόγω του καύσωνα.

Οι τοπικές τιμές σιταριού εκτινάχθηκαν σε ρεκόρ 24.309 ₹ ανά τόνο την Τετάρτη. Αυτό ήταν σχεδόν 15 τοις εκατό από τα πρόσφατα χαμηλά που ακολούθησε την αιφνιδιαστική απαγόρευση των εξαγωγών της κυβέρνησης στις 14 Μαΐου, τερματίζοντας τις ελπίδες ότι η Ινδία θα μπορούσε να καλύψει το κενό της αγοράς που άφησε η έλλειψη ουκρανικού σιτηρού.

Οι χαμηλότερες προμήθειες σιταριού της κυβέρνησης και οι αυξανόμενες τοπικές τιμές υποδεικνύουν απότομη πτώση της παραγωγής, δήλωσε ένας αντιπρόσωπος με έδρα τη Βομβάη με μια παγκόσμια εμπορική εταιρεία.

"Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς στον κυβερνητικό αριθμό των 106,84 εκατομμυρίων τόνων. Η παραγωγή θα μπορούσε να είναι περίπου 95 εκατομμύρια τόνοι», είπε.

Οι προμήθειες σιταριού της Ινδίας μειώθηκαν κατά 57 τοις εκατό από ένα χρόνο πριν σε 18,8 εκατομμύρια τόνους.

Η χώρα της Νότιας Ασίας θα μπορούσε να καταργήσει έναν δασμό 40 τοις εκατό στις εισαγωγές σιταριού και να περιορίσει το ποσό των αποθεμάτων που μπορούν να διατηρούν οι έμποροι για να προσπαθήσουν να μετριάσουν τις εγχώριες τιμές ρεκόρ, δήλωσαν κυβερνητικοί και εμπορικοί αξιωματούχοι την περασμένη εβδομάδα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις